eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Meggyőzték Terimet a folytatásról

Marad a posztján Fatih Terim, a török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya - állítja Hasan Dogan, a szövetségi elnöke.

"Beszélgettünk hazafelé a repülőn. Pillanatnyilag Fatih Terim áll a nemzeti csapat élén, és ha Allah is úgy akarja, ott is marad 2010-ig" - mondta Dogan.

Az 54 éves edző a németektől elszenvedett 3-2-es vereséget követően beszélt arról, hogy valószínűleg távozik posztjáról, de hamar kiderült, hogy a szövetség vele képzeli el a folytatást.

"Terimen nagy volt a nyomás a bejelentését követően. Meg vagyok győződve arról, hogy maradni fog" - fogalmazott Levent Kizil, a válogatott csapatokért felelős szövetségi elöljáró.

"Terim marad" - szögezte le több török lap pénteken. A Hürriyet értesülése szerint a kapitány csütörtökön a szövetség vezetősége előtt is azzal állt elő, hogy távozik posztjáról, de az elnök nem fogadta el a lemondását.

"Elégedettek vagyunk önnel, bízunk önben, soha sem vesztettük el a bizalmunkat, szeretnénk önnel folytatni a közös munkát 2010-ig" - érvelt a Hürriyet szerint Dogan. Terim erre állítólag azt kérte, hogy az eddiginél nagyobb önállósága legyen a nemzeti együttesek felett, melyek szakmai felügyelete már eddig is az ő faladata volt. Végül elfogadta a további felkérést az újság információja szerint.

A Vatan című lap úgy tudja, Murat Basesgioglu sportért felelős államtitkár is közben járt azért, hogy Terim maradjon, de még nem született végleges döntés. "Terim most elvonul családjával a bodrumi nyaralójukba, s csak a szabadsága után határoz a jövőjéről" - írja a lap.

A kiváló edző 2003-ban vette át másodjára a válogatott szövetségi kapitányi posztját, melyet korábban 1993 és 1996 között töltött be. Szakvezetőként a mostani Eb-n aratta legnagyobb sikerét, míg klubedzőként a Galatasarayjal érte el legfényesebb győzelmeit: négy bajnoki aranyérem mellett UEFA-kupát is tudott nyerni együttesével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×