eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bundával dőlt el két világbajnokság a volt FIFA-elnök szerint

Joao Havelange, a FIFA egykori elnöke szerint az 1966-os és az 1974-es világbajnokság sem tiszta körülmények között dőlt el. A brazilok voltak az esélyesek mindkét alkalommal, de a játékvezetők kiejtették a dél-amerikai válogatottat - vélekedik az ex-elnök.

Joao Havelange, aki 1974 és 1998 között volt a FIFA elnöke, azt állítja, hogy 1966-ban és 1974-ben is a braziloknak kellett volna nyerniük a világbajnokságon, de a játékvezetők kiejtették a dél-amerikai válogatottat.

A sportvezető kifejtette: az 1966-os vb-n a brazilok három meccsén a három játékvezetőből és hat asszisztesből összesen hét angol volt, ketten pedig németek. "Pelét lerúgták, Brazília kiesett, és az angol, valamint a német csapat jutott a döntőbe, pontosan úgy, ahogyan a FIFA akkori elnöke, az angol Stanley Rous szerette volna" - magyarázta az összeesküvés-elméletet Havelange.

A FIFA volt elnöke szerint 1974-ben, a brazil-holland mérkőzésen német játékvezető bíráskodott, így nem volt csoda, hogy a narancsmezesek nyertek 2-0-ra, míg a döntőben a házigazda németek győztek.

"Abban az időben Brazília volt a világ legjobbja, ugyanaz volt a csapatunk, amely nyerni tudott 1962-ben és 1970-ben, de nem nyerhettünk, mert előre el volt tervezve, hogy a házigazdáknak kell győzniük" - közölte Havelange.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×