eur:
389.62
usd:
362.01
bux:
68430.86
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Új korszak az olaszoknál: Donadonival vagy nélküle?

Roberto Donadoni is tisztában van vele, hogy új korszak kezdődik az olasz labdarúgó-válogatottnál az Eb-ről való kiesés után - a kérdés csak az, hogy vele, vagy nélküle. A szakvezető szerződése ugyanis felbontható minden következmény nélkül. A játékosok a szövetségi kapitány mellett állnak.

Hiába írt alá kétéves szerződéshosszabbítást még az Európa-bajnokság előtt Roberto Donadoni, az olasz válogatott búcsúja után elképzelhető, hogy menesztik a szövetségi kapitányt.

A 44 éves szakember új kontraktusában van ugyanis egy olyan passzus, amely szerint 10 napon belül mindkét fél felmondhatja a megállapodást, vagyis az olasz szövetség hagyott egy kiskaput arra az esetre, ha sikertelen lesz a kontinenstornán való szereplés.

Az olasz szövetség elnöke, Giancarlo Abete a negyeddöntőbeli kiesés után közölte: reagálnak a történtekre, és hamarosan leülnek tárgyalni Donadonival is.

A 44 éves szakvezető csak annyit mondott jövőjével kapcsolatban, hogy a döntés nem az ő kezében van.

"Minden, amit az Eb-n tapasztaltam, pozitív volt, és amit tettünk, a csapat hasznára vált. Megtettünk mindent, amire képesek voltunk, de mindenki szabadon ítélkezhet felettünk. Én személy szerint elégedett voltam, és a játékosok emelt fővel térhetnek haza, ugyanis kiadtak magukból mindent. Hétfőtől egy új korszak kezdődik" - fejtette ki Donadoni.

A játékosok nevében a sérült csapatkapitány, Fabio Cannavaro kelt a szakvezető védelmére. "Csak büntetőkkel estünk ki, vagyis az edző jó munkát végzett, és mi mellette állunk. A csapat bebizonyította, hogy nagyon nehéz legyőzni" - mondta az aranylabdás védő.

Fabio Grosso, a Squadra Azzura egyik legjobbja szerint a szerencse nem volt az olaszokkal, és ez okolható a kiesésért. "Jó Eb-nk volt, mégis mehetünk haza, de büszkén."

Alessandro Del Piero végezte volna el az olaszok ötödik büntetőjét, de erre már nem volt szükség, ugyanis Francesc Fabregas lövésével a spanyol csapat bebiztosította továbbjutását. Az elmúlt 18 évben negyedik alkalommal búcsúzott az olasz együttes tizenegyespárbajban valamelyik nagy tornától - igaz, két éve a vb-t is büntetőkkel nyerték meg.

"Ugyanaz a csalódottság és a fájdalom, nem számít, hányadik tornáján vesz részt az ember. A tizenegyesespárbaj nagy lutri, és sajnos pont ez a gond vele. Két éve mi nyertünk, vagyis most senki sem okolja De Rossit, vagy Di Natalét" - mondta a Juventus támadója, akinek könnyen lehet, hogy ez volt az utolsó világversenye.

"Hosszú az út még a következő vb-ig, és továbbra is szeretnék a válogatottban játszani, meglátjuk, mit hoz a jövő" - tette hozzá a 33 éves labdarúgó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Egészen friss kezdeményezés az idén februárban indult EU Women Climate Leaders Network, amely a női vezetők bevonásával szeretne hozzájárulni a környezetbarát innovációk számának növeléséhez a nagyvállalati szektorban. Több kutatás is azt támasztja alá ugyanis, hogy a nők által vezetett vagy tulajdonolt cégeknél több és hatékonyabb zöld fejlesztés valósul meg. A szervezet életre hívó konferencia tanulságairól Simon Anita, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese beszélt a Portfolio-nak, aki egyetlen magyar meghívottként vett részt a hálózatot megalapító Európai Beruházási Bankcsoport (EIB) rendezvényén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×