eur:
389.71
usd:
362.08
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Szinte biztosan motort kell cserélni Raikkönen Ferrarijában

A Forma-1-es Francia Nagydíjon történt kipufogótörés után nagyon valószínű, hogy ki kell cserélni a motort a címvédő finn Kimi Raikkönen Ferrarijában - árulta el Stefano Domenicali csapatfőnök.

Az autóban a Magny-Cours-i futam felénél törött el az egyik kipufogócső, a motor is veszített erejéből, és emiatt Raikkönen nem tudta megtartani vezető helyét csapattársával, a brazil Felipe Massával szemben.

A finn pilóta elárulta, hogy az utolsó körökben kis híján megállt alatta az autó, így részben még szerencsésnek is érzi, hogy eljutott a célig, és mivel a többiek még így sem jelentettek veszélyt rá, nyolc pontot bezsebelt.

Mivel a Francia Nagydíjnak új motorral vágott neki Raikkönen, két hét múlva, Silverstone-ban is ugyanezzel az erőforrással kellene teljesítenie a hétvége két utolsó napját.

Az idei szabályok szerint egyszer minden pilóta autójában büntetlenül cserélhetnek motort, és csak a második alkalomtól jár mindez tíz rajthelyes büntetéssel. Raikkönennek ezt a lehetőséget a Brit Nagydíjon valószínűleg ki kell használnia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×