eur:
401.2
usd:
366.62
bux:
74264.68
2024. október 11. péntek Brigitta

Görög fiaskó: címvédő soha ilyen korán nem búcsúzott még

A görög sajtó a generációváltás szükségességéről elmélkedik, míg az orosz lapok a válogatott negyeddöntőbe jutását jósolják. A két együttes szombati, 0-1-re végződött mérkőzése után a görögök már biztos kiesők, míg az oroszoknak még van esélyük a továbblépésre, ha szerdán megverik a svédeket.

A görög sajtó részben Antonisz Nikopolidisz kapusnak az oroszok elleni 1-0-ás vereséget eredményező bakijáról, részben a generációváltás szükségességéről ír a labdarúgó Európa-bajnokságtól vett korai búcsú másnapján.

A sport.gr honlap tömör véleménye szerint egy hiba - egy meccs. A hálóőr felesleges kifutása fájdalmas és sorsszerű volt, így a címvédő görögök már két mérkőzés után kiestek.

A sport-fm.gr ugyancsak a kék-fehérek korelnökét vette célba, mivel az ő súlyos hibája miatt omlott össze a csapat. A portál kiemelte, hogy az oroszok jobbak voltak, így Otto Rehhagel tanítványai előtt nem adódtak olyan lehetőségek, mint 2004-ben.

A Praszini vasárnapi számában ugyanakkor már előretekint, "ne sírj és ne légy szomorú" című cikkében, hangsúlyozva: a staféta megy tovább a fiatalabb nemzedék felé, amely a 2004-es hősök árnyékában nőtt fel.

Bizakodó oroszok

Az orosz sajtó már a negyeddöntőt emlegeti, miután a válogatott, Zirjanov góljával, szombaton megverte a címvédő görög válogatottat.

A Szport-Ekszpressz munkás győzelemnek nevezte a sikert, amelynek köszönhetően Guus Hiddink tanítványai tovább bizakodhatnak a legjobb nyolc közé kerülésben. Már csak a svédeket kell megverni, a csapat sorsa a saját kezében van - hangsúlyozta a napilap.

A Szovjetszkij Szport szerint mindenki keményen küzdött a pályán, de az oroszok nyertek. A szbornaja életben tartotta negyeddöntős esélyeit Konsztantyin Szirjanov góljával, aki Szergej Szemak akrobatikus passzát továbbította a kapuba.

A Komszomolszkaja Pravda örömittasan gratulált az "életre-halálra" vívott meccsen aratott diadalhoz, amely az oroszok első győzelme lett az Eb-n.

A Lenta kiemelte, hogy szerdán még le kell gyűrni a svédeket a negyeddöntőhöz, és hogy minden feltétel adott ahhoz, hogy június 18. újabb ünnepnap legyen az orosz szurkolók számára.

Fájóan korai búcsú

A görögök veresége révén most először fordul elő a labdarúgó Európa-bajnokságok történetében, hogy a címvédő válogatott már két csoportkör után biztos kiesőnek számítson.

A 2004-es portugáliai Eb-t megnyerő kék-fehér együttes a negyedik, amely a csoportmérkőzések után kiesik, de korábban a németek (1984-ben és 2000-ben) valamint a dánok (1996-ban) sorsa csak a harmadik meccsüket követően pecsételődött meg.

A címvédők fekete krónikájához tartozik még a franciák fiaskója, akik 1988-ban az Eb-re sem jutottak ki.

Címlapról ajánljuk
Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 11. 20:09
2024. október 11. 18:45
×
×
×
×