eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Gyilkosság áldozata lett egy magyar cselgáncsozó Londonban

Londonban meggyilkolták Bujkó Tamás korábbi magyar cselgáncsozót, aki a 80-as években háromszor állhatott világbajnoki dobogóra.

A judoinfo.hu internetes oldal sajtóinformációkra hivatkozva számolt be arról, hogy az 1988-as szöuli olimpia ötödik helyezettje március 21-én, Londonban veszítette életét egy szörnyű gyilkosság áldozataként. A 45 éves dzsúdós megölésével egy 36 éves magyar férfit gyanúsít az angol rendőrség.

A Scotland Yard - a londoni rendőrség - szombaton megerősítette, hogy március 21-én, az egyik londoni metróállomáson, brutális módon megöltek egy magyar állampolgárt, és hogy ebben az ügyben egy magyart vettek őrizetbe. Ugyanakkor arra hivatkozva, hogy folyamatban lévő nyomozásról van szó az MTI-nek nem erősítették meg, hogy Bujkó Tamás lenne a metróállomáson elkövetett gyilkosság áldozata.

Az Újpesti Dózsa egykori sportolója az 1983-as moszkvai vb-n ezüstérmet nyert, míg két évvel később Szöulban, majd 1987-ben Essenben ugyancsak bronzérmes lett. Nyert junior Európa-bajnokságot (1981, San Marino), felnőtt Eb-bronzérmet (1987, Párizs), Jóakarat Játékok-bronzérmet (1986, Moszkva), két Hungária-kupát (1985, 1986) és egy felnőtt magyar bajnokságot (1986). Sportolói karrierjét 1988-ban, a szöuli ötödik helyezés után, mindössze 26 évesen befejezte.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×