eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Visszavonul az olimpiai bajnok kerékpáros

Bejelentette visszavonulását Jan Ullrich olimpiai és világbajnok kerékpáros. A német versenyző visszautasította a doppingolásra vonatkozó vádakat. A Tour de France 1997-es győztese nem szakad el a kerékpározástól, szaktanácsadóként dolgozik tovább.

Visszavonul Jan Ullrich német profi kerékpáros. Az 1997-es Tour de France győztese kiemelte: a sportág az élete, ezért nem szakad el a kerékpározástól, és szaktanácsadóként dolgozik tovább az osztrák Volksbank csapatánál.

Ullrich tavaly belekeveredett a spanyolországi doppingbotrányba, amiért szerződést bontott vele a T-Mobile együttese, és azóta nem is indult versenyen.

"Továbbra sem értem, miért nem engedték, hogy induljak a tavalyi Tour de France-on. A pályafutásom akkor omlott össze. Bűnözőnek bélyegeztek meg, miközben semmi rosszat nem tettem" - mondta.

Korábban már volt egy dopping-ügye Ullrichnak: 2002 júliusában kábítószer-használat miatt fél évre eltiltották.

A 33 esztendős Ullrich eredményes pályafutást zár le, bár sokak szerint nem ért el annyit, amennyire tehetsége alapján képes lett volna.

Egyszer nyert, ötször pedig második helyezett volt a Tour de France-on, 2000-ben olimpiai bajnoki címet, illetve ezüstérmet szerzett Sydneyben, emellett kétszeres világbajnoknak mondhatja magát a visszavonuló versenyző.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×