eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Lékó nem bírt el az éllovas tinédzserrel

Lékó Péter sötéttel döntetlent ért el az éllovas norvég Magnus Carlsen ellen a mexikói Moreliában zajló, majd a "visszavágóktól" a spanyolországi Linaresben folytatódó sakk szupertorna hatodik fordulójában.

A magyar nagymester a sötét bábukat vezette, és a 20. lépés után állapodott meg a remiben 16 éves riválisával. Lékó eddig valamennyi mérkőzését fél ponttal zárta a tornán.

Döntetlennel ért véget az Alekszander Morozevics-Peter Szvidler, a Levon Aronjan-Veszelin Topalov és a Viswanathan Anand-Vaszilij Ivancsuk parti is.

A sportesemény története során másodszor két országban zajlanak a mérkőzések. A tavalyi évhez hasonlóan az első körre Moreliában kerül sor, március 2-tól pedig hagyományos módon Linares ad otthont a sorozatnak.

Lékó Péter a hetedik körben Ananddal játszik és a világos bábukat vezeti. Ez lesz az utolsó mexikói forduló.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:25
×
×
×
×