Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Magabiztos, könnyed olasz továbbjutás

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Olaszország lesz a házigazda németek ellenfele a labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében, miután 3-0-ra legyőzte Ukrajna csapatát. A hamburgi összecsapáson a squadra azurra magabiztosan, a vártnál könnyebben nyert az ukránok ellen.

A mérkőzés előtt minden az olaszok mellett szólt: eddig összesen egy gólt kaptak, viszonylag könnyű mérkőzésen jutottak a legjobb nyolc közé, játékosaik európai sztárklubokban kulcsemberek. Ezzel szemben Oleg Blohin gárdája vébé-újoncként csak szerencséjének köszönhette eddigi sikereit a vébén és helyét a világelitben.
/>
/>

Az olaszok a papírformának megfelelően, aktívan és pontosan kezdték a játékot. Fölényük már a hetedik percben góllá érett: Zambrotta ártatlanul vezetgette a labdát az ukrán térfél közepén, úgy az alapvonaltól 25 méterre. Váratlan lövése után Sovkovszkij csak beleérni tudott a bal alsó sarokba tartó labdába.
/>
/>A semleges szurkolók attól tartottak, hogy az olaszok, szokásukhoz híven ráülnek az eredményre, és kibekkelik a meccset. Szerencsére nem ez történt: a squadra azurra szebbnél szebb támadásokat vezetett, míg az ukránok védelme többször is bizonytalankodott. A félidő közepén Oleg Blohin is megunta a hátsó alakzat szerencsétlenkedését és a Tonival szemben tehetetlen Szviderszkijt le is hívta a pályáról.
/>
/>A cserével szilárdabb lett az ukrán csapat védelme, de nem javult támadójátéka. Az olaszok magabiztosan tartották előnyüket.
/>
/>A második félidőben egy impulzívabb ukrán csapat lépett pályára. Előbb Barzagli veszélyeztette saját kapuját, majd Gusev fejelt, de Buffon szenzációs mozdulattal hárított. Pár perccel később még nagyobb ziccert hagytak ki az ukránok: előbb Gusev lövést védte Buffon, majd a kipattanó labdát 10 méterről Gusin vágta kapura, de a gólvonalon Zambrotta a labda útjába vetődött.
/>
/>Az ellentámadásból azonnal újabb gólt szerzett Olaszország. Egy szöglet után Totti lőtte be a kapu előterébe a labdát, közepén pedig az idei olasz gólkirály, Toni érkezett és fejelt. (2-0)
/>
/>

/>
/>A harmadik olasz gól megpecsételte Ukrajna sorsát

Az ukránok erre még egy keresztlécen csattanó Guszin-fejessel tudtak válaszolni, aztán elfogyott "a puskaporuk". A mezőny legjobbja Zambrotta egy bedobást követően becselezte magát az ötösig, ott középre adott és az érkező Toni az üres kapuba passzolta a labdát. (3-0)
/>
/>A mérkőzés hátralévő részében az olaszok magabiztosan tartották a labdát, az ukránok beletörődtek kiesésükbe. Sevcsenkóék az eredményt tekintve ragyogóan szerepeltek a világbajnokságon, hiszen az egyetlen kelet-európaiként bejutottak a legjobb nyolc közé. Ha a konkrét eredményeiket vesszük szemügyre, akkor kiderül: inkább szerencséjüknek és könnyebb sorsolásuknak köszönhetik ezt a kiugró sikert. A verhető szaúdiakat és tunéziaiakat legyőzték, Svájc ellen kiszenvedték a büntetőpárbajt, majd a továbbjutást, míg Spanyolországtól és Olaszországtól alapos "zakót kaptak".
/>
/>
/>Olaszország a házigazda Németország ellen játszik majd a világbajnokság elődöntőjében. 1990-ben már találkozott ez a két csapat egy vébé-elődöntőben. Akkor az olaszok játszottak otthon és a németek jutottak a döntőbe. Most a németek vannak otthon...
/>