eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Piros lapot adnak a prostitúciónak

Folytatja az illegális prostitúció elleni aláírásgyűjtést és tiltakozást az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezete. A nyári futball-világbajnokságra egy segélyhívó-vonal létesül, ahol a prostitúcióra kényszerített nők segítséget kérhetnek - mondta el az InfoRádióban az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetének elnöke.

Gurmai Zita közölte: számos civil szervezet megkereste őket, jelezve, hogy a nyári németországi labdarúgó-világbajnokság idején várhatóan jelentősen megnő a prostitúcióra kényszerített nők száma.

A prostitúció elleni fellépést szorgalmazó petíciót már 20 ezren írták alá, többek között a brit, a bolgár, a spanyol és a portugál kormányfő, a svéd és a finn miniszterelnök-helyettes, valamint Hiller István, az MSZP elnöke - hangsúlyozta a szocialista politikus.

Többnyelvű segélyvonal

Gurmai Zita elmondta: azt szeretnék elérni, hogy csökkenjen a prostitúcióra kényszerített nők száma, a tervek szerint ennek érdekében egy többnyelvű segélyvonalat hoznak létre, ahol a bajba jutott nők segítséget kérhetnek.

Április 27-én az európai uniós igazságügy-miniszterek találkozóján az egyik napirendi pont az illegális, kényszerített prostitúció elleni harc lesz.

"Felkértük az Európai- és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget is arra, hogy támogassa a piros lapot a prostitúciónak kampányhoz" - tette hozzá Gurmai Zita.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×