eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke beszédet mond a szervezet új logisztikai és raktárközpontjának átadásán Kecskeméten 2020. február 4-én.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Kozma Imre atya húsvéti üzenete: a világjárvány és a háború egymás felé kell, hogy húzzon bennünket

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője az InfoRádióban úgy fogalmazott, a szenvedésben az ember felismerheti azt, hogy egymással összetartozunk.

A keresztény ember lényege szerint "folyton születik" - mondta az InfoRádióban elmondott húsvéti üzenetében Kozma Imre atya, aki úgy véli: az új ember a változni akaró ember, de épp a változás az, ami fájdalommal is jár.

Szerinte az ember igazi ereje a szeretet folytonos kísérleteiben van, "a szeretet szabadsága az ember teljes szabadsága".

"Amikor a baj közel van hozzánk, sőt meg is szólít bennünket, még az életünket is megterheli, akkor az embernek el kell gondolkodni azon, hogy miben áll az életünk igazi kihívása. Azt hiszem, a húsvét ebből a szempontból egy nagyon fontos üzenetet hordoz, hiszen a húsvét az újjászületés öröme; a születésünkhöz ránk nem volt szükség, de az újjászületésünkhöz igen" - fogalmazott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője.

Ha az ember szerinte önmagának él, az maga a halál, mert elhidegíti a másik embertől, közömbösség, magányossá válunk.

A világjárvány és az ukrajnai háború kapcsán úgy fogalmazott, a szenvedés hozzátartozik a világhoz.

"Rádöbbent bennünket valóban arra, hogy a szenvedésben az ember felismerheti azt, hogy egymással összetartozunk. Én azt tapasztaltam, hogy az elmúlt 1-2-3 esztendő egymás felé kell, hogy húzzon bennünket" - húzta alá.

Az Istentől való eltávolodás miatt az ember szerinte nagyon mélyre süllyedt, de "Krisztus kijelölte azt az utat, amely visszavezet bennünket (...) a felemelkedésbe".

A teljes húsvéti beszélgetést Kozma Imre atyával alább meghallgathatja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×