eur:
369.07
usd:
345.62
bux:
48157.36
2023. június 5. hétfő Fatime
Nyitókép: pexels

Különleges alkalmat ünnepelnek a Beatles-rajongók

50 éve jelent meg a Beatles Fehér Albuma, az együttes 9. stúdiólemeze. A jubileum alkalmával november 9-én hétlemezes díszdobozban adják ki újra az albumot, az eddig csak a gyűjtők számára elérhető demófelvétellel együtt.

A Beatles 1967-es éve rendkívül színes volt: a ruháik, az autóik, a hangszereik és az akkori lemezük is – emlékeztetett Hoffmann György. A Beatles-szakértő hozzátette: a következő évben a zenekar Indiába utazott, ahol Maharishi Mahesh jógi transzcendentális meditációját tanulmányozták, így döntötték el, hogy a következő lemezre lecsupaszítják a dalokat. Sokkal rockosabb, akusztikusabb és emberközelebbi számok születtek – értékelte a gyűjtő.

A november 9-én megjelenő díszdobozban a George Harrison házában felvett demólemez is benne lesz. Ez a felvétel eddig csupán a gyűjtők körében keringett. Magát a Fehér Albumot újrakeverve tárják újból a közönség elé. A lemezen Eric Clapton is közreműködik, valamint Yoko Ono is énekel egy sort – emelte ki a The BlackBirds Beatles tribute zenekar dobosa.

Hoffmann György elárulta: egyes üzletekben Magyarországon is kapható lesz a díszdoboz, illetve zenekarával november 9-én, az óbudai Esernyősben emlékeznek meg az 50 éve megjelent Fehér Albumról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elköszönt Ibra, a futball Muhammad Alija, a magyarok réme

Elköszönt Ibra, a futball Muhammad Alija, a magyarok réme

A király üdvözletének nevezte a La Gazzetta dello Sport a vasárnap este elbúcsúzott Zlatan Ibrahimovicnak a szavait: „Itt az ideje, hogy azt mondjam a futballnak: ciao. De nem nektek. Örök életemre milanista maradok. Az új évezred első, majdnem negyedszázadának egyik legkülönlegesebb futballistája tomboló ünneplést kapott a San Siro hetvenezer nézőjétől.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 5. 04:40
×
×
×
×