INFORÁDIÓ 
2020. június 6. szombat
Cintia, Norbert

ákos

dvd

koncert

jubileum

Ákos: szintirock-DVD, Arany János-est és születésnapi koncert a legújabb kínálatban

Ákos: szintirock-DVD, Arany János-est és születésnapi koncert a legújabb kínálatban

Infostart / InfoRádió

Szintirock címmel jelent meg Ákos tavalyi dupla Aréna-koncertjének felvétele DVD-n. A zenész közben Arany János verseiből összeállított színházi estjével járja az országot, és készül a jövő évi Ákos 50 elnevezésű koncertsorozatára, amelynek akusztikus nyitánya áprilisban a Müpában lesz.

„Ez egy retrográd kiadvány, abban a tekintetben, hogy ma más senki nem vásárol DVD-t” – értékelte kiadott munkáját a zenész az InfoRádiónak. Az ő közönsége között még akadnak olyanok, akik vesznek még ilyen lemezeket – tette hozzá.

Bár szerinte bizonyos szempontból idejét múlt forma, mégis vannak emberek – köztük maga a Kossuth-díjas dalszerző is –, akik úgy szocializálódtak, hogy jólesik birtokolni a zenét, az élményt. Ugyanígy nem rajong az e-olvasó eszközökért, inkább könyvből szeret olvasni. Az InfoRádiónak felidézte kamaszkori történetét, miszerint édesapjának könyörgött, hogy Jugoszláviából hozzon neki hanglemezeket. A dalokat hallgatva azok szövegeit fordította szótár segítségével, így

olyan viszonya lett a dalokhoz, melyet MP3 hallgatása közben nehéz kialakítani

– hangsúlyozta a zenész.

A DVD-n látható koncert Ákos szerint „brutális” és „idegesítően látványos” volt. Ennek egyrészt az az oka, hogy a „közönség kegyelméből ilyen nagy koncerttermekben” játszhatnak, nagy költségvetésű produkciókat rendezhetnek hol a támogatók, hol a jegybevétel terhére. Az idei évvel szemben tavaly nem volt főtámogatójuk.

„A mi igazi támogatónk a közönség”

– emelte ki. Úgy véli, a DVD méltó lett a nagyszabású koncerthez: az összes elhangzott dal szerepel rajta, 28 kamerával vették fel.

A művész jövőre ünnepli 50 éves születésnapját. Ez alkalomból készül egy akusztikus koncertsorozatra, mellyel a 30 éves színpadi karrierjét is ünnepli. Mivel nagy formátumú koncerteket gyakran ad, így különleges lehetőséget és nagyobb kihívást jelent számára az akusztikus színházi környezet. „Én a magam részéről nagyon várom az Ákos 50 koncerteket, mert olyan hangszerelésben olyan repertoárt adhatunk elő, amiben meg van az igény, hogy iróniával bár, de visszatekintsünk erre a 30 évre” – fogalmazott a zenész.

Kapcsolódó hang

Ákos: a mi igazi támogatónk a közönség
 
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018