eur:
392.92
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Strandszínház Alsóörsön

Egyedülálló kezdeményezésként strandszínházi előadást tart Alsóörsön a veszprémi Pannon Várszínház - mondta a teátrum igazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön az alsóörsi strandon.

Vándorfi László közlése szerint a Hotel Menthol című zenés darabot adják elő vasárnap 21 órakor az alsóörsi strandon felállított színpadon. A színidirektor szerint a füves strand területe - háttérben a Balatonnal - "páratlan környezetet" biztosít az előadáshoz. A bemutatandó darabnak pedig van "balatoni kötődése" is, hiszen az egyik jelenete éppen egy éjszakai vízparti fürdőzési jelenetet elevenít meg, s az egész előadás hangulata fiatalos, nyári örömöket idéző - tette hozzá Vándorfi László.

A színidirektor kitért arra is, hogy Balatonfüreden, a Szabadidő és Konferencia Központban pedig pénteken este mutatják be A padlás című zenés darabot - Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter alkotását -, szombaton este pedig ugyanott a The Irish Dance Experience ír táncshowt láthatják az érdeklődők.

Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere elmondta, hogy nagy örömmel adnak helyet a strandon a különleges színházi kezdeményezésnek, s a Pannon Várszínházzal hosszabb távra tervezik az együttműködést, s már a jövő évi lehetséges programok is szóba kerültek.

A polgármester kitért arra is, hogy tévesek azok a sajtóhírek, miszerint elmaradnának kulturális rendezvények a településen amiatt, mert egy 29 éves rendőrt és egy 21 éves főiskolást a közelmúltban lelőttek Alsóörsön. Hangsúlyozta, hogy valamennyi tervezett rendezvényüket - kőfaragó tábor, képzőművészeti kiállítás a Török-házban, borfalu, nyárbúcsúztató fesztivál és az augusztus 20-i programsorozatot - megtartják.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×