Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Strandszínház Alsóörsön

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyedülálló kezdeményezésként strandszínházi előadást tart Alsóörsön a veszprémi Pannon Várszínház - mondta a teátrum igazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön az alsóörsi strandon.

Vándorfi László közlése szerint a Hotel Menthol című zenés darabot adják elő vasárnap 21 órakor az alsóörsi strandon felállított színpadon. A színidirektor szerint a füves strand területe - háttérben a Balatonnal - "páratlan környezetet" biztosít az előadáshoz. A bemutatandó darabnak pedig van "balatoni kötődése" is, hiszen az egyik jelenete éppen egy éjszakai vízparti fürdőzési jelenetet elevenít meg, s az egész előadás hangulata fiatalos, nyári örömöket idéző - tette hozzá Vándorfi László.

A színidirektor kitért arra is, hogy Balatonfüreden, a Szabadidő és Konferencia Központban pedig pénteken este mutatják be A padlás című zenés darabot - Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter alkotását -, szombaton este pedig ugyanott a The Irish Dance Experience ír táncshowt láthatják az érdeklődők.

Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere elmondta, hogy nagy örömmel adnak helyet a strandon a különleges színházi kezdeményezésnek, s a Pannon Várszínházzal hosszabb távra tervezik az együttműködést, s már a jövő évi lehetséges programok is szóba kerültek.

A polgármester kitért arra is, hogy tévesek azok a sajtóhírek, miszerint elmaradnának kulturális rendezvények a településen amiatt, mert egy 29 éves rendőrt és egy 21 éves főiskolást a közelmúltban lelőttek Alsóörsön. Hangsúlyozta, hogy valamennyi tervezett rendezvényüket - kőfaragó tábor, képzőművészeti kiállítás a Török-házban, borfalu, nyárbúcsúztató fesztivál és az augusztus 20-i programsorozatot - megtartják.