Gundel Károly annak idején olyan dolgokat talált ki, amelyek még ma is érvényesek: vendégközpontúság, minőségi alapanyagok használata, a magyar jellegzetességek hangsúlyozása, az idegenforgalom jelentőségének a hangsúlyozása a magyar konyha szempontjából, a magyar ételek elterjesztése és a magyar konyha becsülete - mondta az InfoRádiónak a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, vendéglátói és Idegenforgalmi Kar docense.
Gundel János hozzátette: a Gundel-örökség a magyar családok asztalán is megjelenik, hiszen a híres palacsinta, vagy a somlói galuska, de még sok gombás-tejfölös étel is Gundel Károly és szakácsai nevéhez fűződik.
Jó magyar alapanyagokat kell használni, ezt már nagyapám, Gundel Károly idején is fontosnak tartották - mondta a docens, aki hangsúlyozta: a Kárpát-medencében termő zöldségek és gyümölcsök sokkal jobb minőségűek.
A 21. században is tovább kell fejleszteni a gundeli örökséget, méghozzá úgy, hogy a dolgok magyarsága ne változzon meg. Ez a fajta konyha idegenforgalmunk komoly tényezője - hangsúlyozta Gundel János, aki szerint többet kellene foglalkozni saját hagyományainkkal és annak ésszerű modernizálásával.
Hanganyag: Szépvölgyi István