INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Kútvölgyi: "Fontos, hogy a néző ne tudja, éppen milyen zászló alatt vagyunk"

Infostart / InfoRádió
Szuggesztív erővel megformált színpadi alakításaiért, film- és televíziós szerepeiért vehetett át a Kossuth-díjat Kútvölgyi Erzsébet. A Vígszínház színművésze azt mondja: nem a gyávaság tartotta közel 40 évig egy színháznál, hanem az "akol melege", amely csodálatos hátteret biztosít a munkához, és lehetőséget ad a feltöltődésre.

Hálás lehet mindenki, aki színész, és úgy játssza a szerepeit, hogy az boldogsággal tölti el, és szakmája gyakorlása közben örömöt adhat másoknak - mondta az InfoRádiónak adott interjúban Kútvölgyi Erzsébet.

A Kossuth-díjas színművész megjegyezte: önmagukból sok mindent felvihetnek a színpadra, de rendkívül fontos, hogy néző ne tudja, "éppen milyen színű zászló alatt vagyunk".

Kútvölgyi Erzsébet azt mondta: nem gondolja, hogy mindent tud erről a gyönyörű szakmáról, hiszen mindig jön egy újabb váratlan megmérettetés, a színésznek is élete végéig tanulnia kell.

"Sokáig nem tudtam nevettetni, azt gondoltam, hogy nincs is humorom. Lehet, hogy tényleg csak annyi van, mint egy kafferbivalynak, de hogy most már nevetgélnek is rajtam az emberek, azt mondják, hogy humorom van, az nekem akkora öröm, olyan mámor, hogy el sem hiszem" - fogalmazott.

A színművész megjegyezte: ebben a szakmában is elengedhetetlen a család, a barátok támasza, hogy munkájában saját maga legjavát nyújtsa.

Hanganyag: Seres Gerda


A címlapról ajánljuk