eur:
393.5
usd:
367.87
bux:
66256.13
2024. április 24. szerda György

Babos Gyula: "A saját utamat jártam"

A kiemelkedő zenei és előadóművészeti tevékenység elismerésére alapított Liszt Ferenc-díjat vehette át pénteken Babos Gyula jazz-gitáros. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gitárművész-tanára az InfoRádiónak elmondta: szeretne idén is sokat koncertezni és új lemezre is készül.

Ön szerint előadói kvalitásai, vagy inkább zenepedagógiai munkássága indokolja a Liszt-díjat?

Nem tudom kettéválasztani. Életem utolsó 35 évében egyik tevékenység sem került a másik elé. Játszom és beszélgetek azokkal a fiatalokkal, akik hozzám kerülnek, akikkel összehoz minket a sors. A konvencionális tanulási formákat szerettem volna megújítani, azt szerettem volna, ha nem tanítani kell, mert én azt nem tudok, hanem segíteni a felfedezést, az önmegvalósítást. Imádok muzsikálni, imádom a saját zenéimet elmesélni és ez a kettő nagyon szorosan összetartozik. Ha nem hallatszik nagyon önteltnek, én a saját utamat jártam. A gyökereimből, melyekből táplálkoztam, ezer lehetőség adódott a muzsikusi lét megalkotására. Mindig az engem érdeklő dolgokat próbáltam megálmodni, létrehozni és megmutatni. Ez az évek során létrehozott egy összefüggő láncot.

Mit tartogat a 2008-as év Babos Gyula és rajongói számára?


Remélem, sikerült sokat és sok embernek játszani. Amellett, hogy az iskolai feladatomat a fiatalokkal töretlen intenzitással folytatom, szeretnék egy újabb albumot, mert úgy érzem, hogy a fejemben most megint van valami. A módszer eltér majd az eddigitől, amikor beültünk a stúdióba és egy menetben feljátszottuk a lemezt a rögzítés összes fázisában. Most részenként, gondolatonként, érzésenként rögzítem ezeket a stúdióban és az általam legjobbnak vélt dolgok kerülnek a lemezre.

Mikor lesz a felvétel?

Nem hiszem, hogy ősz előtt.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×