Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Négy magyar film Cannes-ban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című filmjét a Rendezők Kéthete mutatja be a Cannes-i Filmfesztiválon. Húsz év után újra négy magyar filmmel képviselteti magát Magyarország a filmfesztiválon.

Kocsis Ágnes és Pálfi György mellé Hajdu Szabolcs is felsorakozik, hogy Fehér tenyér című filmjével gyarapítsa a magyar filmrendezők csapatát az 59. Cannes-i Filmfesztiválon.

Kocsis Ágnes két alkotása - A vírus, Friss levegő - és Pálfi György Taxidermia című filmjével együtt összesen négy magyar film tanúskodik a megújuló magyar filmművészetről a Cote d'Azur-ön májusban.

Ez legutoljára egy híján húsz éve, 1987-ban fordult elő, amikor Makk Károly, Maár Gyula, Gazdag Gyula és Nagy Gyula egy-egy műve képviselte a magyar filmet Cannes-ban.

Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című moziját a Rendezők Kéthete elnevezésű rangos párhuzamos program hívta meg Cannes-ba. A Francois Truffaut és Jean-Luc Godard legendás francia filmrendezők vezetésével 1969-ben alapított program a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos válogatását hivatott kiegészíteni.

A május 18-28. között megrendezendő szemle 20 játékfilmet és rövidfilmeket válogatott össze a nagyvilág kortárs filmművészetének legjavából. A rendezvény célja, hogy a közönség és a kritika számára ígéretes új tehetségeket, a közeljövő nagy filmművészeit fedezze fel.

A Rendezők Kéthete programjában olyan magyar rendezők mutatkozhattak be az utóbbi években a nemzetközi közönségnek Cannes-ban, mint Mundruczó Kornél, Forgács Péter és Tarr Béla.