eur:
393.4
usd:
356.39
bux:
72706.55
2024. szeptember 3. kedd Hilda
Airbus A340 at 10,000 meters
Nyitókép: Walter Geiersperger/Getty Images

Biztosra megy a honkongi légitársaság

A Cathay Pacific hajtóműhiba miatt átvizsgáltatja az Airbus A350-es gépeit

A Cathay Pacific hongkongi légitársaság átmenetileg földre parancsolta Airbus A350-es típusú gépeit ellenőrzés miatt azt követően, hogy hétfőn Zürichbe tartó járatán meghibásodott egy hajtóműalkatrész.

A Cathay Pacific a teljes, 48, Airbus A350-esből álló flottáját ellenőrzi, ami azt jelenti, hogy "számos repülőgép több napig nem lesz szolgálatban" - közölte a légitársaság hétfő esti közleményében. A légitársaság kedd éjfélig 24 járatot törölt.

Az intézkedést azt követően rendelték el, hogy a cég egyik Zürichbe tartó járata hétfőn visszafordulásra kényszerült, és a légitársaság hajtóműalkatrész-meghibásodást állapított meg - közölte a vállalat. A teljes flotta megelőző ellenőrzése során kiderült, hogy számos hajtóműalkatrészt ki kell cserélni - derült ki a tájékoztatásból.

Keith Brown, a Cathay Pacific műszaki igazgatója szerint a légitársaság kapcsolatban áll a hongkongi légügyi hatóságokkal, valamint a repülőgép- és hajtóműgyártókkal. "Minden repülőgépet szigorú ellenőrzésnek vetünk alá" - mondta Brown a közlemény szerint. "Amint az ellenőrzés befejeződik, a működésre alkalmas repülőgépeket visszaállítják a szolgálatba, míg a műszaki problémákkal küszködők további javításokon és karbantartáson esnek át" - tette hozzá.

A Cathay Pacific egyike azon légitársaságoknak, amelyeknek a legtöbb A350-es típusú gépük van. A hajtóműveket gyártó Rolls-Royce a Bloomberg News hírügynökségnek elmondta, hogy elkötelezett a Cathay-jal való szoros együttműködés mellett. A Rolls-Royce részvényei 6,47 százalékkal csökkentek hétfőn Londonban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Rövidesen jöhet az osztalék a Glosternél!

Rövidesen jöhet az osztalék a Glosternél!

Az előző év azonos időszakához képest 35-45%-kal magasabb, 5,8-6,6 milliárd forint körüli árbevételt és 490-610 millió forint közötti féléves EBITDA-t vár a Gloster menedzsmentje a szeptemberben publikálandó 2024. első féléves jelentésben - közölte a BÉT oldalán a társaság. A javuló féléves gazdálkodási adatok, illetve az év végéig előre látható projektek stabil pénzügyi alapot biztosítanak a 2024-es év eredményes zárásához, valamint várhatóan fedezetet nyújthatnak a 2026-ra tervezett első osztalékfizetéshez is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×