eur:
387.99
usd:
361.75
bux:
68887.83
2024. május 9. csütörtök Gergely
Lipcse, 2014. november 6.Vasúti szerelvény áll a lipcsei pályaudvaron 2014. november 6-án, a négynapos német vasutassztrájk első napján. A vasutasok béremelést, a heti munkaidő kétórás csökkentését és az ágazati tarifaszerződés megkötését követelik.(MTI/EPA/Peter Endig)
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Endig

Vonatbeleset Németországban két sérülttel

Vészfékezett a szerelvény, egyelőre nem tudni miért.

Ketten könnyebben megsérültek egy német regionális vasúti szerelvényen, amely vészfékezés után füstölni kezdett Stuttgart közelében - közölte szombaton a német szövetségi rendőrség szóvivője.

A sérülteket a mentők a helyszínen látták el. A vonaton tartózkodó mintegy 300 utasnak ideiglenesen el kellett hagynia a szerelvényt.

A rendőrségi közlemény szerint a Plochingen mellett történt vasúti baleset következtében egy felsővezeték is megrongálódott.

Az ügyben indult vizsgálat során a hatóságok szemtanúkat hallgatnak ki és bizonyítékokat gyűjtenek. A vészfékezés okát még nem tudták megállapítani, de a rendőrség szerint valószínű, hogy emberi hiba történt.

A Tagesschau ugyanakkor azt írt, hogy valószínüleg rövidzárlat okozhatta a problémát.

Címlapról ajánljuk
Feloszlatták a palesztinbarát tábort Bécs leghíresebb egyetemén

Lépett az osztrák rendőrség
Feloszlatták a palesztinbarát tábort Bécs leghíresebb egyetemén

Az amerikai egyetemi tüntetések mintájára tartottak palesztinbarát megmozdulásokat több európai ország, köztük Ausztria egyetemein. Aktivisták hétfőn kontinens egyik legrégebbi egyetemének számító bécsi egyetem (Universität Wien) udvarán létesítettek palesztinbarát tiltakozó tábort, amelyet a rendőrség csütörtökre virradó éjjel feloszlatott.

A kínai elnök már az Oroszlános udvarban

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×