eur:
389.85
usd:
356.67
bux:
72598.79
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Swap winter tires for summer tires - time for summer tires
Nyitókép: FotografieLink/Getty Images

Kitört a tavaszi hókáosz Ausztriában

Nemrég még a hóhiány volt a gond a sípályákon, most viszont berobbant újra a tél.

Szinte pontosan két hónappal ezelőtt még arról szóltak a híradások, hogy nagy bajban vannak az ausztriai sípályák üzemeltetői, attól tartottak, hogy a tavaszias időjárás miatt húsvétig sem húzzák ki. Sok helyen a pályákat február végén helyütt már zöldellő rétek övezték, néhány síterület idő előtt le kellett zárni, vagy időszakos üzemeltetésre állították át. Mostanra azonban – ha csak átmenetileg is – ismét visszatért a "tavalyi hó".

Április utolsó hetében Ausztriát hókáosz fenyegeti, olyannyira, hogy a tudósítások szerint a szomszédos országban hatalmas hőtömegek óriási károkat okoznak. Az ország déli részén háztartások ezrei maradtak átmenetileg áram nélkül, mivel számos fa nem bírta a terhelést, és megrongálta a villanyvezetékeket. Az áramkimaradás főképp Stájerország tartományt érintette, Karintiában ugyanakkor a hirtelen beállt rendkívüli tél következtében több közlekedési baleset történt. Az ország legdélibb tartományában különösen

a magasabban fekvő részeken ismét kötelező a hólánc.

Eközben az osztrák meteorológiai szolgálat újabb heves havazásokra számít, különösen az Alpok északi részén. Az ASFINAG autópálya-üzemeltető állami cég is "klasszikus téli szolgáltatásra" állt vissza, különös tekintettel arra hogy számos autós már nyári gumira váltott. A gépkocsival közlekedőket arra szólították fel, hogy csak téli felszereléssel induljanak útnak, korlátozzák a sebességet, illetve növeljék a távolságot az elől haladó járműtől.

Stájerország és Karintia mellett további havazást jósoltak Alsó-Ausztria, Tirol, Vorarlberg és Burgenland tartományokban, valamint az önálló tartománynak számító Bécsben is. Ugyancsak az előrejelzések szerint a tavaszi tél a hét végéig eltarthat, szombattól azonban ismét visszatér a tavasz.

Címlapról ajánljuk
Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Nincs semmilyen időkorlát arra, hogy meddig kell kinevezni az új francia miniszterelnököt, illetve mikor kell megalakulnia az új kormánynak – mondta az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója. Fejérdy Gergely arról is beszélt, hogy Gabriel Attal ügyvivő kabinetjének jóval kevesebb jogosultságai, korlátozottabb lehetőségei vannak, a befektetők pedig egyre inkább elfordulnak a francia piactól, ami még nehezebb gazdasági helyzetet teremthet.

Litkey Farkas a Kékszalagról: ilyen időjárással még nem találkoztam, nem tudom, mi lesz

Európa legnagyobb tókerülő versenyén a 13-szoros győztes Litkey Farkas dobogós helyezéssel lenne elégedett, de szerinte legalább hat hajó a győzelemre is esélyes.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
Újabb adag modern harckocsi érkezik Ukrajnába, a harmadik világháborúról beszélt a volt orosz elnök – Háborús híreink csütörtökön

Újabb adag modern harckocsi érkezik Ukrajnába, a harmadik világháborúról beszélt a volt orosz elnök – Háborús híreink csütörtökön

Az ukrajnai fegyverszállítmányok történetének minden bizonnyal egyik legkellemetlenebb pillanata volt, amikor Spanyolország bejelentette: Leopard 2-es harckocsikat ajándékoz Ukrajnának, majd később kiderült, hogy ezek a tankok nagyjából semmire sem lesznek jók. Most úgy néz ki, hogy Madrid megoldotta a helyzetet - Írja az ArmyRecognition. Dmitrij Medvegyev, Oroszország volt elnöke és Biztonsági Tanácsának jelenlegi elnökhelyettese, a napokban egy helyi hetilapnak adott interjújában kijelentette, hogy Ukrajna NATO-csatlakozása Moszkva számára hadüzenetnek minősülne - írta meg a Kyiv Independent. Cikkünk folyamatosan frissül a az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×