eur:
388.9
usd:
363.08
bux:
68275.9
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Masked robber with gun aiming into camera. Man in hood threatens with firearm. Weapon in persons hands. Murderer or armed thief. Criminal with pistol.
Nyitókép: Savusia Konstantin/Getty Images

Egymást érik a borzalmak egy nemrég még a béke szigetének számító országban

Számos halálos áldozata volt Ecuadorban az utóbbi egy hétben lőfegyveres bandák támadásainak. A legutóbbi, szombati támadásban nyolc embert gyilkoltak meg, további nyolcat pedig megsebesítettek az ország lenépesebb városában, Guayaquilben - közölte a rendőrség.

Szombaton támadók mozgó gépjárműből lőttek az utcán emberek egy csoportjára.

Pénteken egy tengerparti strandról elraboltak, majd meggyilkoltak öt embert Ayampe városban. A rendőrség szerint a támadók egy rivális banda tagjainak nézték kiszemelt áldozataikat.

Manta városban is meggyilkoltak aznap négy embert, köztük egy katonatisztet.

Egy héttel ezelőtt holtan találták Ecuador legfiatalabb polgármesterét és egy munkatársát. A 27 éves Brigitte Garcíát egy tanácsadójával együtt lőtték agyon autójukban Manabí tartományban.

Ecuador néhány éve még a béke szigete volt a térségben, azonban azóta, hogy a Peruban és Kolumbiában előállított kábítószer fő tranzitországa lett, az erőszak hihetetlen méreteket öltött az országban. Tavaly augusztusban meggyilkolták az elnökválasztás egyik jelöltjét egy quitói kampányrendezvényen, két héttel a voksolás előtt. Fernando Villavicencio a korrupció és a szervezett bűnözés ellen küzdelem szószólója volt.

Daniel Noboa államfő idén január elején a drogkereskedelemhez köthető erőszak elharapózása miatt hatvannapos szükségállapotot vezetett be, amelyet aztán március elején meghosszabbított. Az elnök 22 bűnbandát terrorszervezetnek nyilvánított.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×