eur:
389.64
usd:
364.69
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Tüntető fut egy lángoló autó előtt Malmö egyik bevándorlók lakta negyedében 2023. szeptember 4-én hajnalban. Az összecsapások azt követően törtek ki, hogy egy iszlámellenes tüntető Koránt égetett. A rendőrség több mint tíz embert vett őrizetbe.
Nyitókép: Johan Nilsson

Lehangoló a svédek bűnügyi statisztikája

A rendőrök szerint 62 ezren állnak valamilyen kapcsolatban a bűnbandákkal a skandináv országban.

Sajtótájékoztatóján Petra Lundh országos rendőrfőparancsnok azt mondta, hogy adataik szerint a tízmilliós országban 14 ezren vesznek részt bűnbandák tevékenységében, de további 48 ezren segítik őket valamilyen módon.

A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Gunnar Strömmer igazságügyi miniszter szerint 2022-ben 62, halálos áldozattal járó lövöldözést regisztráltak és bár 2023-ra a lövöldözéses bűncselekmények száma kissé visszaesett, az előzetes adatok szerint Svédországban még mindig kilencszer több lövöldözés történik, mint a szomszédos Norvégiában, Finnországban és Dániában együttvéve.

Hozzátette azt is, hogy a robbanószerkezetekkel elkövetett támadások száma soha nem látott mértékűre nőtt.

A bűnbandákra kitérve leszögezte, hogy többségük elsősorban kábítószer-kereskedelemre, valamint idős emberek és a szociális ellátórendszer megtévesztésére specializálódott, továbbá felhívta a figyelmet annak veszélyére, hogy tagjaik beférkőznek a hatóságok és a politikai pártok soraiba is.

Tavaly szeptember volt 2019 óta a „leghalálosabb" hónap Svédország történetében, 11, halálos áldozattal járó lövöldözéssel.

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Úgy ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság az adórendszerek teljes átalakítására. A javaslatok többek között magukban foglalják a rendszeres ingatlanadók bevezetését vagy a már meglévők növelését és a munkaadói terhek csökkentését, különösen az alacsony jövedelemű adófizetők esetében. Az ajánlások célja a zöld átmenet elősegítése, a Covid19-világjárvány gazdasági hatásainak enyhítése, a gazdasági felépülés fenntartása, valamint a magas energiaárak hatásainak kezelése volt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×