eur:
394.36
usd:
370.09
bux:
65045.06
2024. április 21. vasárnap Konrád
Nyitókép: BoliviaInteligente/Unsplash

Fura dolog történik a Föld legnépesebb országának nyilvánosságában

Az indiai gazdatüntetésekkel kapcsolatos fiókot és bejegyzést korlátozott az X közösségi oldal Indiában - ottani kormányutasításra.

Több, az indiai gazdatüntetésekkel kapcsolatos felhasználói fiókot és bejegyzést korlátozott az X közösségi oldal Indiában az újdelhi kormány utasítására - derült ki az X csütörtöki bejelentéséből, melyben azonban kiemelték, hogy pusztán jogi kényszernek engedelmeskednek.

"Egyedül Indiában fogjuk ezeket a fiókokat és bejegyzéseket korlátozni, mindazonáltal nem értünk egyet ezzel és kitartunk amellett, hogy a szólásszabadságnak e bejegyzésekre is ki kell terjednie" - szögezte le a korábban Twitter néven ismert oldal kormányügyekkel foglalkozó irodavezetője.

Hozzátette, hogy az X a jelentős pénzbírság és börtönbüntetés elkerülése miatt működik együtt Újdelhivel, azonban írásbeli fellebbezést nyújtott be az utasítás ellen.

"A nyilvánosság hiánya az elszámoltatás hiányához és önkényes döntéshozatalhoz vezethet" - hívta fel továbbá a figyelmet az X.

Indiai sajtóforrások szerint a szóban forgó fiókok és bejegyzések az országban hetek óta tartó, a terményekre garantált felvásárlási ár ügyében kirobbant, többször könnygázzal feloszlatott gazdatüntetésekkel foglalkoztak.

Narendra Modi indiai miniszterelnök kormánya nem először keveredik vitába techóriásokkal; Újdelhi korábban többször bírálta a Google-t és a Facebookot is, mely szerinte "India-ellenes tartalmaknak" ad teret.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 21. 19:58
×
×
×
×