eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Nyitókép: Pixabay

Fontos határidő jár le pénteken: súlyos büntetés jár a mulasztásért

Péntekig kell visszavinni a megmaradt tűzijátékokat.

Január 5-én, azaz pénteken jár le a szilveszterről megmaradt tűzijátékok leadásának határideje. A tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon kevesen viszik vissza a fel nem használt vagy hibás tűzijátékokat – írja a femina.hu.

A hatályos kormányrendelet értelmében január 1. és 5. között kell visszavinni a fel nem használt vagy hibás tűzijátékokat, máskülönben a rendőrség nemcsak a határidő utáni felhasználásért, hanem

magáért a birtoklásért is kiszabhat 150 ezer forintos pénzbírságot, mert az pirotechnikai szabálysértésnek minősül.

A lejárt szavatosságú, sérült tűzijátékok – a petárdákhoz hasonlóan – nagyon balesetveszélyesek. A szakszerűtlen tárolás miatt változhat a tűzijátékok kémiai összetétele, ami kiszámíthatatlan reakciókat okozhat. Ha például a termék átnedvesedik, majd megint kiszárad, jelentősen megváltozik a reakcióideje.

A fel nem használt tűzijátékok lakástűz vagy bármilyen más ok miatt működésbe léphetnek, és nagyon súlyos veszélyt jelenthetnek azokra, akik a közvetlen környezetükben tartózkodnak, különböző csonkolásos és égési sérüléseket okozhatnak.

Címlapról ajánljuk
ÉLŐ: Skócia–Magyarország 0-0

ÉLŐ: Skócia–Magyarország 0-0

Magyarország és Skócia labdarúgó-válogatottja találkozik az Eb A-csoportjának harmadik fordulójában. Csak annak a csapatnak maradnak életben a továbbjutási reményei, amelyik győz. A csoport második mérlkőzésén, Frankfurtban, a házigazda német legénység a svájciakkal játszik.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×