eur:
391.1
usd:
365.12
bux:
68261.18
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Illegális bevándorlók Dover kikötőjébe érkeznek a brit határőrség vízi járművén 2020. augusztus 13-án. Augusztus első tíz napjában csaknem 700 migráns érte el a brit partokat Franciaország felől a La Manche-csatornán.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Tízezer embert csempészett Európába egy hatalmas hálózat, elítélték a fejét

Belgiumban 11 évre ítélték azt a 30 éves férfit, aki a brit rendőrség szerint egy Európára kiterjedő hálózat részeként 10 ezer embert csempészett az Egyesült Királyság területére - közölte a brit nemzeti bűnügyi ügynökség.

Az Iránból származó Hewa Rahimpur kelet-londoni otthonából irányította az embercsempész-hálózatot, amely megszervezte a migránsok útját Törökországból Nyugat-Európába, majd a francia partokról kis csónakokkal a La Manche csatornán át Angliába szállította a migránsokat.

Az NCA szerint Rahimpur letartóztatása nyomán rajtaütéseket hajtottak végre Európa-szerte, és csak Németországban 60 felfújható csónakot és több száz mentőmellényt foglaltak le.

A brit bíróság elrendelte a férfi kiadatását Belgiumnak, ahol a helyi ügyészek megállapították, hogy Rahimpur hálózata az átkelésre 3 ezer és 6 ezer font (1,27 millió és 2,55 millió forint) közötti összeget kért a migránsoktól.

További 19 személyt ítéltek 30 hónap és nyolc év közötti letöltendő börtönbüntetésre.

"Hewa Rahimpur letartóztatása idején embercsempész-hálózata az egyik legsűrűbb forgalommal rendelkező bűnszervezetek közé tartozott" - mondta Craig Turner, az NCA illetékes vezetője.

Tavaly rekordszámú, összesen 45 755 személy, idén pedig eddig több mint 25 ezer ember érkezett a La Manche csatornán keresztül Angliába.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Nincs ma hiány piacmozgató gazdasági eseményekből: délelőtt sorra érkeztek a GDP adatok az EU-s országokból, illetve közzétették az eurózóna inflációs és növekedési adatát is, ami alapján elmondható, hogy a térség gazdasága az első negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladó növekedést mutatott az előző negyedévhez képest. Eközben tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, kedvezőtlen számok érkeztek többek között a Volkswagentől. A befektetők úgy tűnik, hogy kivárnak a nap első felében, csak visszafogott mozgásokat lehet látni az európai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×