eur:
389.76
usd:
365.15
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Aerial view of beach with stones and rocks, alone boat in adriatic sea at sunset in summer. Top view of yacht in transparent blue water. Travel in Croatia. Nature background. Landscape with ocean
Nyitókép: den-belitsky/Getty Images

Aki nem volt idén az Adrián, most azonnal induljon el!

Megdőlt az októberi hőmérsékleti rekord Horvátországban, az elmúlt hétvégén emberek özönlötték el a tengerpartokat, amely az évnek ebben a szakában meglehetősen szokatlan.

Bár a meteorológusok még hivatalosan nem erősítették meg a rekord tényét, a Horvát Meteorológiai és Hidrológiai Szolgálat (DHMZ) adatai szerint október 8-án, Ogulin, Zágráb, Kastela, Velika, Varazdin, Gorica, Bedna és Delnice állomásokon is megdőlt az októberi hőmérsékleti rekord. Ez 26,2 és 30,4 fok közötti maximális értékeket jelent – írja a Portfolio.

A meleg mellett szokatlanul kevés volt a csapadék mennyisége is. Ilyen száraz időszakot csak 1985 és 1986-ban figyeltek meg.

A meleg időjárás folytatódik az előrejelzések szerint és nem kizárt, hogy újabb hőmérsékleti rekordok jönnek a szárazföld belsejében és a tengerparton is.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Erősödik a forint

Erősödik a forint

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×