eur:
391.07
usd:
366.99
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Lone climber on a snowy ridge reaching a mountain summit in a snow storm in the Mont Blanc massif
Nyitókép: Buena Vista Images/Getty Images

Magyar hegymászó után kutatnak az olasz Alpokban

Keresik Győrffy Ákost az olasz hatóságok, a magyar hegymászó pénteken egy hétvégi mászásra indult az olaszországi Monte Rosa-masszívumon, azonban a megbeszélt időpontra nem ért vissza - közölte a Kalifa Alpin Csapat.

A tájékoztatás szerint Győrffy Ákos felkutatására szerdán "teljes erővel elindult a keresés az olasz hatóságok és a magyar konzulátus közreműködésével". A csapat a család kérését tiszteletben tartva nem ad további információt.

A tervek szerint Győrffy Ákos április 8-án indulna útnak, hogy oxigénpalack nélkül megmássza a világ harmadik legmagasabb hegycsúcsát, a 8586 méter magas Kancsendzöngát. Az alaptáborig vele tartana a hegyen 10 éve eltűnt Kiss Péter hegymászó édesapja és testvére is.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×