eur:
388.63
usd:
370.85
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra
Nyitókép: Douglas Sacha/Getty Images

Újabb meghökkentő javaslat Ukrajnában

Visszaengedné az ukrajnai stadionokba a nézőket az ottani labdarúgó-szövetség elnöke. Jelenleg ugyanis minden meccs zártkapus.

Az ukrán élvonalbeli bajnokság tavaszi idénye a hatodik fordulóból elhalasztott Olekszandrija–Metaliszt 1925 mérkőzéssel vette kezdetét hétfőn, a találkozó 3:3-as döntetlennel zárult. Andrij Pavelko ezzel kapcsolatban posztolt Facebook-oldalán, posztjában az ukrán szövetség elnöke utalást tett arra, hogy visszahozná a nézőket a stadionokba, ugyanis a háború miatt a mérkőzéseket jelenleg zárt kapuk előtt játsszák - írja a Kárpáthír.

“A klubok kezdeményezésére és kérésére a szövetség egyeztetést folytat a sportminisztériummal és a megyei katonai közigazgatásokkal arról, hogy tegyék lehetővé a szurkolók korlátozott beléptetését a lelátókra.” – írta posztjában Pavelko.

Az ukrán szövetség elnöke emlékeztetett arra, hogy a háború ellenére a színházak, a mozik és a koncerttermek sem zártak be.

„Miért ne lehetne jelen korlátozott számú néző (a vonatkozó biztonsági protokoll szigorú betartásával) a futballmérkőzéseken?” – tette fel a kérdést Pavelko.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×