INFORÁDIÓ
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina

hunter biden

joe biden

twitter

A 2020. december 9-én közreadott képen Joe Biden amerikai demokrata párti elnökjelölt (k) valamint fia, Hunter Biden (b) és felesége Jill Biden egy ünnepségen vesz részt a Delaware állambeli Wilmingtonban november 7-én. Hunter Biden december 9-én közölte, hogy szövetségi ügyészek tájékoztatása szerint adóellenőrzést kapott. Nagyon komolyan veszem az ügyet, és biztos vagyok abban, hogy egy szakmailag jó színvonalú és tárgyilagos vizsgálat megmutatja, törvényesen és megfelelően intéztem ügyeim - áll közleményében.

A vizsgálat újraindítását követelik Joe Biden fia ellen a republikánusok

Infostart / MTI

A Twitter-iratok alapján.

A republikánusok azt követelik az amerikai szövetségi választási bizottságtól, hogy az úgynevezett Twitter-iratokból nyilvánosságra került információk alapján nyissa újra a vizsgálatot a közösségi médium ellen, amiért 2020-ban korlátozta a Joe Biden jelenlegi elnök fia, Hunter Biden laptopján található, állítólag korrupciós gyanúra alapot adó információkról szóló sajtóértesülés közlését.

A Republikánus Nemzeti Bizottság (Republican National Committee) arra hivatkozik, hogy a Twitternél korábban követett gyakorlatról szóló belső üzenetváltások elegendő alapot szolgáltatnak arra, hogy a Szövetségi Választási Bizottság újra megindítsa vizsgálatát.

A republikánusok vezető testülete szerint

az új tulajdonos kezdeményezésére az elmúlt két hétben megjelent belső üzenetváltások ellentmondanak a Twitter korábbi állításainak a feltételezett cenzúrát tekintve.

A republikánus párt 2020 októberében a Donald Trump és Joe Biden jelöltségével zajló elnökválasztás előtt néhány héttel nyújtott be panaszt a szövetségi választási bizottsághoz a választást befolyásoló cenzúra gyanúja miatt. A választási testület 2021 augusztusában ejtette a panaszt.

A republikánus bizottság vezető jogtanácsosa, Matthhew Raymer a választási testülethez küldött, és a sajtóban megjelent levelében úgy fogalmazott, hogy a Twitter-iratokként elhíresült dokumentumok "felfedik azt, hogy a cég felső vezetése aktívan közreműködött abban, hogy elhallgassák a Hunter Biden laptopbotrányát és egyéb, a Demokrata Pártra és jelöltjére vonatkozó káros információkat".

Az úgynevezett Twitter-iratok legutóbbi része hétfőn jelent meg a közösségi médium oldalain Michael Schellenberg újságíró szerkesztésében. Ezek szerint a közösségi médium vezetői rendszeres és intézményesített kapcsolatokat ápoltak a Szövetségi Nyomozóirodával, ami érintette a Hunter Biden laptopjáról szóló információkat is.

Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018