eur:
392.14
usd:
366.51
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
III. Károly brit király a kétkamarás brit törvényhozás közös részvétnyilvánító megemlékezésén a parlament londoni épületében, a Westminster-palotában 2022. szeptember 12-én. Károly édesanyja, II. Erzsébet királynő szeptember 8-án, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében elhunyt.
Nyitókép: MTI/AP/Reuters pool/Henry Nicholls

Ezt az elnököt fogadja először III. Károly uralkodóként

Első alkalommal fogad uralkodóként egy közjogi méltóságot. A látogatást még a királynő szeptemberi halála előtt kezdték el megszervezni.

A Buckingham-palota megerősítette: Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök elfogadta a meghívásukat, így feleségével az Egyesült Királyságba látogat november 22. és 24. között. III. Károly uralkodóként először tehát Dél-Afrika elnökét fogadja a Buckingham-palotában – írja a Sky News cikke alapján az Origo.hu.

A király korábban többször is járt már Dél-Afrikában, először 1997-ben. Legutóbb 2011-ben járt ott feleségével, Kamilla királynéval.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×