eur:
395.25
usd:
365.65
bux:
65394.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Vlagyimir Putyin orosz elnök integet a nézőknek az orosz haditengerészet napjának alkalmából tartott szentpétervári díszszemle végén 2021. július 25-én.
Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik/Alekszej Nyikolszkij

Tengeralattjárók és korvettek építésére utasított az orosz elnök

Vlagyimir Putyin szerint egy erős és szuverén Oroszországnak erős és kiegyensúlyozott hadiflottára van szüksége.

Négy tengeralattjáró és két korvett építését indította el videokonferencia keretében a hétfőn megnyílt kubinkai Armija-2021 haditechnikai fórumon Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Két hadászati tengeralattjáró cirkáló (Dmitrij Donszkoj és Knyaz Potyomkin) építése Szeverodvinszkben, két Warszawianka osztályú tengeralattjáróé (Mozsjaszk és Jakutszk) Szentpéterváron, a két korvetté (Groznij és Bujnij) pedig Komszomolszk-na-Amure város hajógyárában kezdődött meg.

Az eseményen Putyin azt hangoztatta, hogy

egy erős és szuverén Oroszországnak erős és kiegyensúlyozott hadiflottára van szüksége.

„A továbbiakban is folytatjuk Oroszország haditengerészeti potenciáljának fejlesztését, tökéletesítjük a flotta bázisrendszerét és infrastruktúráját, felszereljük a hajókat a legújabb fegyverekkel és technikával, a gyakorlatokon és hosszú távú tengeri utakon gyakorolni fogjuk a komplex kiképzési és harci feladatokat, az orosz zászló bemutatását a világóceán stratégiailag fontos területein” – hangsúlyozta Putyin.

Mint mondta, e felelősségteljes és nagyszabású feladatok ellátását Oroszország geopolitikai helyzete és a világ ügyeiben betöltött szerepe követeli meg. Hangsúlyozta, hogy az orosz hadiipari vállalatok a hazai fegyveres erők felszerelése mellett a legszélesebb nemzetközi együttműködésre is nyitottak.

„A fórumon jelentős figyelmet fordítunk majd olyan területekre, mint a mesterséges intelligencia és a robotika, a legújabb kommunikációs és irányítási rendszerek alkalmazása, vagyis azok az elemek, amelyek a világ vezető országai és az orosz fegyveres erők jövőjét jelentik” – mondta az orosz elnök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×