eur:
395.76
usd:
364.96
bux:
65567.37
2024. március 19. kedd Bánk, József
Védőmaszkos emberek egy tokiói bevásárlóutcában 2021. július 28-án. A japán fővárosban háromezer fölé - 3177-re - emelkedett az új esetek száma, ilyen magas szám még nem fordult elő a járvány másfél éve alatt Tokióban.
Nyitókép: MTI/AP/Szaszahara Kodzsi

Koronavírus - Tokióban már az egészségügyi rendszer összeomlásától tartanak

Ismét rekordot döntött Tokióban csütörtökre a napi új koronavírus-fertőződések száma, először haladta meg az ötezret.

A hivatalos adatok szerint 5042 új esetet jegyeztek fel - csaknem ezerrel többet, mint előző nap -, és járványszakértők attól tartanak, hogy a következő két hétben megkétszereződhet a szám a rendkívül agresszíven terjedő, indiai eredetű delta vírusvariáns terjedése miatt. Ez a változat okozza az új megbetegedések 90 százalékát a mintegy 14 millió lakosú Tokióban.

A túlzsúfoltság elkerülése végett a kórházakat arra utasította a kormány, hogy csak a súlyos betegeket fogadják. A rendelkezés hallatán sokan attól tartanak, hogy nem kapnak majd ellátást.

Országos szinten is csúcsot döntött a fertőződések száma: először emelkedett 15 ezer fölé.

A kormány kijárási tilalom bevezetését fontolgatja, de egyelőre csak kéri a lakosságot, hogy aki teheti, maradjon otthonában. Ennek azonban eddig nemigen volt foganatja, ráadásul megkezdődött a nyári szabadság időszaka és közeledik egy buddhista fesztivál időpontja.

További intézkedésként csütörtökön a kormány újabb prefektúrákra terjesztette ki az úgymond szükséghelyzetet, amely azonban jobbára kimerül abban, hogy a vendéglátóhelyeket korábbi zárásra kéri.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×