eur:
394.18
usd:
369.51
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) által közreadott kép az új koronavírus okozta betegség, a Covid-19 ellen az orosz Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet kifejlesztette oltóanyagról, a Gam-Covid-Vakról a moszkvai intézetben 2020. augusztus 6-án. A vírus ellen a világon elsőként bejegyzett vakcina árusítását a tervek szerint augusztusban elkezdik Szputnyik V néven.
Nyitókép: MTI/Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI)

Olasz kórházakban vetik be a Szputnyik V-t

Róma és Milánó fertőző betegségekre szakosodott kórháza is az orosz vakcina kísérleti alkalmazását.

A hatmilliós Lazio tartomány egészségügyi hatóságai megerősítették, hogy húsvét utána Spallanzani-kórházban a Szputnyik V-t fogják használni kísérleti jelleggel.

A legnagyobb olasz járványkórház már korábban hírül adta, hogy együttműködést kezdett az orosz vakcinát fejlesztő moszkvai Gamaleja kutatóintézettel. Most a kórházat működtető regionális egészségügyi rendszer is támogatásáról biztosította a projektet.

Ezzel egy időben a milánói Sacco-kórház is száz dózist kap az orosz vakcinából hasonló kísérleti felhasználásra. A kórház infektológus professzora Massimo Galli, úgy nyilatkozott, hogy első kezdeti lépésről van szó.

A római és milánói kórházban a Szputnyik V hatékonyságát tanulmányozzák a különböző brazíliai, dél-afrikai és nagy britanniai vírus mutációval szemben.

Kísérletezik a vegyes vakcinázást is, melyben az első dózist az AstraZeneca, a másodikat a Szputnyik V védőoltásból adják be.

A dél-olaszországi Campania tartomány előszerződést írt alá az orosz vakcina megvásárlására – jelentette be Paolo Russo a régió kormányzójának sajtófelelőse. Hangoztatta, hogy a megállapodás szerint a szállítmány azonnal elindul a tartományba, ahogy az Európai Gyógyszerhatóság (EMA) engedélyezi a Szputnyik V használatát.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×