INFORÁDIÓ
2021. szeptember 18. szombat
Diána

minősített fogyasztóbarát

magyar nemzeti bank

folyószámla

bank

gazdaság

Nagy változás jön a folyószámláknál

Nagy változás jön a folyószámláknál

Infostart

A minősített termékek körét bővítenék.

Folyamatosan bővíti az úgynevezett fogyasztóbarát pénzügyi termékek palettáját a Magyar Nemzeti Bank. A fogyasztóbarát jelzés kiszámíthatóságot, biztonságot, egyszerű igénylést és kedvező árazást ígér. Elsőként minősített fogyasztóbarát lakáshitelt, majd minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítást, idén januártól pedig minősített fogyasztóbarát személyi kölcsönt lehet igénybe venni. A következő pedig a lakossági folyószámlák szegmense lehet - írja a 360.hu.

Már egy ideje keringtek piaci pletykák arról, hogy a személyi kölcsönök és jelzáloghitelek után a lakossági folyószámlákra is megpályázhatóvá teszi az MNB a fogyasztóbarát minősítést. Ezeket az információkat két bank, az MKB Bank és a Budapest Bank is megerősítette a portálnak azzal, hogy kérdésükre elárulták: vizsgálják a minősített fogyasztóbarát folyószámla bevezetésének lehetőségét.

Pénteken kiderült: a jegybank folyamatosan egyeztet a pénzügyi piacok szereplőivel, illetve szakmai érdekképviseletükkel egy fizetési számla minősítési keretrendszer piacra való bevezetésének lehetősége kapcsán. Binder István, a Magyar Nemzeti Bank Felügyeleti Szóvivője a portálnak elmondta: a konzultációk eredményeit is értékelve ezután az MNB megfelelő döntéshozó fórumai hagyják jóvá azt az új minősítési rendszert, amely azután a fogyasztók számára újabb egyszerű, átlátható, összehasonlítható, árazását tekintve versenyképes, gyorsan igénybe vehető termékek elérhetővé válását jelenti majd.

A majdani minősítési rendszer végleges részletei azt követően lesznek ismertek a piaci szereplők számára (is), hogy az MNB bejelenti majd újabb minősítési pályázati kiírását.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018