eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Nagy változás jön a folyószámláknál

A minősített termékek körét bővítenék.

Folyamatosan bővíti az úgynevezett fogyasztóbarát pénzügyi termékek palettáját a Magyar Nemzeti Bank. A fogyasztóbarát jelzés kiszámíthatóságot, biztonságot, egyszerű igénylést és kedvező árazást ígér. Elsőként minősített fogyasztóbarát lakáshitelt, majd minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítást, idén januártól pedig minősített fogyasztóbarát személyi kölcsönt lehet igénybe venni. A következő pedig a lakossági folyószámlák szegmense lehet - írja a 360.hu.

Már egy ideje keringtek piaci pletykák arról, hogy a személyi kölcsönök és jelzáloghitelek után a lakossági folyószámlákra is megpályázhatóvá teszi az MNB a fogyasztóbarát minősítést. Ezeket az információkat két bank, az MKB Bank és a Budapest Bank is megerősítette a portálnak azzal, hogy kérdésükre elárulták: vizsgálják a minősített fogyasztóbarát folyószámla bevezetésének lehetőségét.

Pénteken kiderült: a jegybank folyamatosan egyeztet a pénzügyi piacok szereplőivel, illetve szakmai érdekképviseletükkel egy fizetési számla minősítési keretrendszer piacra való bevezetésének lehetősége kapcsán. Binder István, a Magyar Nemzeti Bank Felügyeleti Szóvivője a portálnak elmondta: a konzultációk eredményeit is értékelve ezután az MNB megfelelő döntéshozó fórumai hagyják jóvá azt az új minősítési rendszert, amely azután a fogyasztók számára újabb egyszerű, átlátható, összehasonlítható, árazását tekintve versenyképes, gyorsan igénybe vehető termékek elérhetővé válását jelenti majd.

A majdani minősítési rendszer végleges részletei azt követően lesznek ismertek a piaci szereplők számára (is), hogy az MNB bejelenti majd újabb minősítési pályázati kiírását.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×