eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű, koronavírus elleni vakcináinak újabb szállítmánya a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának épületében Kecskeméten 2021. február 15-én.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

EU-vakcinák: a belgiumi AstraZeneca rákapcsolt, a Pfizer megint csak ígér

Nemcsak helyreállt a brit-svéd Oxford/AstraZeneca belgiumi gyárában a vakcinakapacitás, de a kibocsátás jelentősen nőtt is – jelentették be Brüsszelben. A Pfizer 10 milliós elmaradásban van, de március végére pótolhatja.

Thierry Breton belső piaci EU-biztos szerint az AstraZeneca belga gyárának a teljesítménye „drasztikusan megugrott”. A francia biztos szerdán beszélt erről Brüsszelben, de azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy mindez mennyiben és mikor hozhat növekedést az EU-ba érkező vakcinaszállítmányokban.

Eldőlt viszont, hogy az unió egy további, már engedélyezett ellátója, az amerikai Pfizer a múlt hét közepéig 23 millió dózist jutatott Európába, ami 10 millió adaggal kevesebb, mint amire február közepéig kötelezettséget vállaltak.

Mindez azt jelenti, hogy német BioNTech-kel közösen kifejlesztett vakcinából december és február közepe között az EU eddig harmadával kevesebbet kapott a szerződésben rögzítetthez képest.

A The Guardian értesülése szerint az amerikai gyár most arra vállalt kötelezettséget, hogy a hiányt március végéig maradéktalanul pótolni fogják majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×