eur:
393.37
usd:
367.78
bux:
66182.13
2024. április 25. csütörtök Márk
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pixabay

Sokkoló felvételen egy ápoló embertelen viselkedése – videó

A biztonsági kamera buktatta le a nőt, akinek a kutyája is sérülést okozott a rá bízott magatehetetlen asszonynak.

Felkavaró videó került nyilvánosságra a hétvégén Nagy-Britanniában, amelyen egy beteggondozó sajátos módon viseli gondját a rábízott, magatehetetlen idős asszonynak – írja a 24.hu a Mirrorra hivatkozva.

A felvételen látható asszony, Liz Young demenciában szenvedett, állapota olyannyira előrehaladott volt, hogy nem élte meg a bíróság ítéletét. Az elmúlt években a videón látható másik nő, Jenny Dady „gondoskodott róla” rendszeresen. Liz a lányával, Corrinával élt együtt annak házában, és mivel folyamatos felügyeletre szorult, Corrina kénytelen volt segítséget felfogadni.

A nőnek sokáig fogalma sem volt arról, mi zajlik az anyja szobájában, amikor Jennyvel vannak kettesben. Először 2019 nyarán kezdte gyanítani, hogy valami nincs rendben, miután feltűnt neki, hogy az anyja testén kisebb sérülések és sebek jelentek meg. Hosszas tépelődés után megnézte a szobában lévő biztonsági kamera felvételeit, és nem hitt a szemének:

a gondozó a haját tépi, és az orránál fogva rángatja az idős beteget, szó szerint leerőszakolja az ételt a torkán, és végig nagyon agresszív testbeszéddel operál.

A videó megnézése után Corrina szinte sokkot kapott, egyszerre volt dühös Jennyre, amiért a bizalmával visszaélve így bánt az anyjával, és saját magára, amiért az egészből semmit nem vett észre. Végül a rendőrséget is értestették a dologról, a nyomozás során pedig még több részletre derült fény.

Egy esetben például Jenny kutyája karmolta meg Lizt, máskor az ápoló a rábízott nőt fürdés után meztelenül a sarokba ültette, és félórára magára hagyta.

A norwichi bíróság tavay év végén hat hónap börtönbüntetésre ítélte a 29 éves ápolót, valamint arra is kötelezték, hogy a sértett félnek 122 font fájdalomdíjat fizessen. Mindezt Liz már nem érhette meg, a nyomozás ideje alatt elhunyt.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×