eur:
395.01
usd:
363.56
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
A Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinája a McKesson elosztóközpontban a Mississippi állambeli Olive Branch településen 2020. december 20-án.
Nyitókép: MTI/AP pool/Paul Sancya

Koronavírus - Hihetetlen rekord Svájcban

A Moderna 7,5 millió adag vakcinát szállít Svájcnak az év közepéig.

Az év közepéig a Moderna gyógyszercég 7,5 millió adag koronavírus elleni vakcinát szállít részletekben Svájcnak, így az ország az elsők között lehet a világon, amely lakosságának csaknem felét beoltja - közölte a Blick című svájci lapnak adott és vasárnap megjelent interjújában Dan Staner, a cég európai részlegének vezetője.

Hozzátette: nem arról van szó, hogy Svájc kivételezett helyzetben volna, hanem az ország az első volt, amely a Modernától rendelt koronavírus elleni oltóanyagot.

A Moderna nem raktároz, hanem amint legyártja az oltóanyagot, azonnal szállítja a soron következő megrendelőnek. "A cég minden országot egyenlően kezel, mert az emberek mindenütt ugyanúgy szenvednek a világon, senkinek nem jár kivételes eljárás" - szögezte le Staner.

Svájc a Moderna koronavírus elleni vakcinája mellett a Pfizer/BioNTech oltóanyagát is jóváhagyta már, az AstraZeneca vakcinájának engedélyezése még hátravan.

A 8,6 millió lakosú Svájc 15 millió adag vakcinát rendelt összesen a különböző gyártmányokból, amire 400 millió svájci frankot (134,7 milliárd forint) különített el.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×