eur:
393.77
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Barcelona, 2017. március 18.Arnold Schwarzenegger osztrák származású amerikai színész, volt kaliforniai kormányzó a róla elnevezett Arnold Classic Europe nemzetközi testépítőversenyen Barcelonában 2018. szeptember 29-én. (MTI/EPA/Enric Fontcuberta)
Nyitókép: MTI/EPA/Enric Fontcuberta

A Terminátor keményen odavágott Donald Trumpnak

Amerikaiatlan marhaságnak nevezte a leköszönő elnök georgiai nyomásgyakorlási kísérletét az egykori republikánus kormányzó Arnold Schwarzenegger.

Georgia állam választási tisztviselőjére, Brad Raffenspergerre egyórás telefonhívás formájában gyakorolt nyomást Donald Trump: könyörögve, fenyegetőzve követelte tőle, hogy „találjon” számára 11 780 szavazatot, amivel nyerheti az államot, mint az néhány nappal ezelőtt kiderült.

A The Economist hasábjain egy oldalas cikkben reagált a leköszönő elnök cselekedetére az egykor Kaliforniát republikánusként vezető, osztrák származású Arnold Schwarzenegger.

Az írásban utalt színészi karrierjének egyik ikonikus szerepére, a Terminátorra is.

"Készítettem egyszer egy Terminátor-filmet, a címe Az ítélet napja volt. Az csak egy hollywoodi sztori volt, de január hatodika sok politikus számára valóban az ítélet napja lesz.

A szavazók mellé állnak, vagy inkább saját pártjukat és annak önző elnökét támogatják?"

– tette fel a kérdést annak kapcsán, hogy hatodikán kell a törvényhozás két házának jóváhagynia a választás eredményét. Schwarzenegger amerikaiatlan marhaságnak nevezte Trump újraszámlálásra való felhívását és Raffenspergert hősként aposztrofálta.

„Azoknak, akik a pártomon belül azt fontolgatják, hogy a szavazókkal szálljanak szembe, tudniuk kell, hogy unokáik úgy emlékeznek majd neveikre, mint árulókéra, akik a szavazók akarata ellen küzdöttek. Becstelenségben fogtok élni” – fogalmazott keményen a Kaliforniát 2003–2011 között irányító kormányzó, Trump párttársa.

Azok a törvényhozók, akik az elektori szavazatok ellen fognak szavazni, Schwarzenegger szerint országuk helyett pártjukat választják, demokrácia helyett az összeesküvéselméleteket, 81 millió amerikai helyett pedig egyetlen embert.

„Donald Trump elnök tetteit, melyek célja a választásokba vetett hit lerombolása és évszázados amerikai elvek sutba hajítása, minden politikai vezetőnek egyetemes elutasítással kell fogadni, pártállásra való tekintet nélkül” – fogalmazott.

„Kérdés sem férhet ahhoz, ki nyerte az elnökválasztást

– írta a 73 éves egykori kormányzó. – Buta, őrült, gonosz dolog ezt a színjátékot folytatni.”

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×