eur:
395
usd:
365.48
bux:
65377.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Lelőttek három francia csendőrt

Egy negyedik társuk megsérült szerdára virradóra a közép-franciaországi Clermont-Ferrand régióban.

A hatóságokat családon belüli erőszak miatt riasztották Saint-Just településre, egy gyermekelhelyezési ügy állhat a háttérben. A helyszínre vezényelt csendőröket akkor érték lövések, amikor megpróbáltak megmenteni egy nőt, aki egy ház tetején keresett menedéket.

Az egyik csendőr belehalt sérülésébe, a másik a combján sebesült meg, kórházba szállítottak.

A 48 éves lövöldöző ezután felgyújtotta házát, majd ismét lőni kezdett a ház közelébe érkező újabb csendőrökre. Ekkor halt meg két másik ember - erősítette meg Clermont-Ferrand ügyészsége.

Az elhunyt csendőrök 21, 37 és 45 évesek voltak.

Egy, a nyomozáshoz közeli forrás elmondta, hogy a helyszínre különleges erőket vezényeltek. A megfenyegetett nőt biztonságba helyezték, és kihallgatják.

Az elkövetőt állítólag már - gyermekfelügyeleti kérdésekkel kapcsolatos esetekből - ismerte a hatóság. Gérald Darmanin francia belügyminiszter nem sokkal később tudatta, hogy

az elkövetőt holtan találták.

Arról nem árult el részleteket, hogy a 48 éves férfi hogyan lelte halálát.

Emmanuel Macron francia elnök a Twitteren azt írta, hogy a francia nemzet osztozik a meghalt csendőrök családjainak fájdalmában, "A rendfenntartók az életüket kockáztatják, hogy minket megvédjenek.

Ők a mi hőseink"

- írta a francia államfő a Twitteren.

A terrorizmust leszámítva Franciaországban viszonylag ritkák a rendfenntartók elleni lőfegyverekkel elkövetett támadások.

Tavaly májusban a Saint-Christoly-Médoc település közelében, Gironde-ban egy ámokfutó rálőtt a csendőrökre. Egyikük könnyebben megsebesült. Amikor a támadó ismét lövöldözni készült, a csendőrség különleges egységének mesterlövésze végzett vele.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×