eur:
393.74
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: armada.cl

Most esett el a Föld utolsó kontinense a koronavírus-harcban

Egy hajó vihette a kórokozót egy egyébként meglehetősen elzárt katonai bázisra, ahol rögtön gócpont alakult ki több tucat fertőzöttel.

A koronavírus-világjárvány új gócpontját fedezték fel az Antarktiszon egy chilei katonai bázison. Ezzel egyetlen kontinens sem maradt a Földön, ahol ne jelent volna meg a SARS-CoV-2 jelű új koronavírus - jelentette be hétfőn a chilei hadsereg.

"Harminchat embernek lett pozitív a tesztje, közülük 26-an tartoznak a fegyveres testülethez, tízen civilek, akik tervezett fenntartási munkákat végeznek a Bernardo O'Higgins Riquelme antarktiszi bázison" - olvasható a közleményben.

A fertőzés a chilei haditengerészet Sargento Aldea nevű hajójának látogatásával függhet össze, amely ellátási feladatokat végzett november 27. és december 10. között.

Amikor befejezte a küldetését, majd december 16-án visszatért Talcahuano kikötőjébe, a legénység 208 tagja között három pozitív esetet találtak.

A járvány megfékezésére hozott korlátozások, köztük a turistautak megszüntetése után mostanáig az Antarktisz a Föld kivételes, koronavírusmentes területei közé tartozott.

A világjárvány kezdetén evakuáltak mindenkit, akire nem volt feltétlenül szükség, valamint megtiltották a kapcsolatot a katonai állomáshelyek személyzete és az antarktiszi nemzetközi kutatóbázisok dolgozói között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×