eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus-szobor 2020. május 3-án úgy van megvilágítva, mintha védőmaszkot viselne. A felirat jelentése: a maszk megvéd. Az akcióval szervezői a szájmaszk viselésének fontosságára akarták felhívni a figyelmet a koronavírus-járvány idején.
Nyitókép: MTI/AP/Leo Correa

A riói polgármester épp távozott volna hivatalából – ment is, a fogdába

Letartóztatták Marcelo Crivella Rio de Janeiró-i polgármestert megbízatásának lejárta előtt kilenc nappal annak vádjával, hogy érintett volt a városházán zajló korrupciós rendszer működésében – közölte a rendőrség és az ügyészség.

Crivellát a brazil metropolisz nyugati részén található otthonában tartóztatták le. A polgármester visszautasította a vádat, s azt állította, hogy szerinte politikai üldöztetés célpontja. "Ártatlan vagyok, és nem tudom, mi zajlik. Ez politikai üldöztetés" – mondta újságíróknak letartóztatását követően.

Crivella letartóztatására egy kiterjedt korrupciós vizsgálat keretében került sor, amely Rio de Janeiro állam öt kormányzóját juttatta már rács mögé.

A vizsgálat részben egy ismeretlen ember által vádalkuban tett vallomáson alapul. Az illető elismerte, hogy pénzmosást folytatott a polgármester személyéhez köthető csoport számára: kenőpénzeket fizettek közbeszerzési szerződésekért – közölte az ügyészség.

A rendőrség tájékoztatása szerint további gyanúsítottakat is őrizetbe vettek kedden.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×