eur:
393.77
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Teljesen elsötétült, de ki is fehéredett Japán egy része - videó

Sok ezer háztartás áram nélkül maradt csütörtökön. Közben folyamatosan szakad a hó.

Legalább tízezer háztartásban nincs áram Japánban a Honsú sziget északi részén fekvő Niigata, valamint a sziget déli részén lévő Hjógo prefektúrákban, ahol csütörtökön már harmadik napja folyamatosan esett a hó - számolt be az NHK tévécsatorna.

A Japán-tenger partján fekvő Niigata prefektúrában a legsúlyosabb a helyzet, ahol helyenként kétméteres hó esett, komoly fennakadásokat okozva a közlekedésben. Egyes, hegyvidéki területeken áthaladó utakon járművek százai akadtak el, sok autó egész éjjel a hó fogságában volt.

A miniszterelnöki hivatalban válságstáb alakult az erős havazás okozta gondok elhárítására. A kormány az önvédelmi erők katonáit vezényelte Niigatába a helyi hatóságok kérésére, hogy segítsenek az élelem, az üzemanyag és a takarók elosztásában a bajba kerültek között.

Kato Kacunobu, a kormány főtitkára tokiói sajtóértekezletén arról számolt be, hogy a prefektúra Kanecu és Joetsu településének egyes útjain ugyancsak több száz autó a vesztegel a hóban. A délebbre fekvő Gifu és Hjógo prefektúrákban ötven ember kapcsolata szakadt meg teljesen a külvilággal, mert a havazás miatt fák és villanypóznák dőltek ki, távvezetékek szakadtak le a hó és jég súlya alatt.

Nincs közlekedés a fővárost, Tokiót az északi Akita prefektúrával összekötő vasútvonalon.

A havazásnak eddig 15 sérültje van, egy nő hódeszkázás közben halt meg, amikor betemette a hó Niigata prefektúra hegyeiben.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×