eur:
393.76
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Donald Trump amerikai elnök támogatói tüntetnek a legfelsőbb bíróság washingtoni épülete előtt 2020. december 12-én, miután a bíróság elutasította Texas állam keresetét, amellyel Joe Biden demokrata párti jelölt elnökválasztási győzelmét akarta érvényteleníttetni csalásra hivatkozva négy tagállamban.
Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Összecsapások voltak a Trump melletti tüntetéseken

Ismét több ezren tüntettek az Egyesült Államok több városában helyi idő szerint szombaton Donald Trump amerikai elnök mellett. Washingtonban a demonstrálók összecsaptak az Antifa mozgalom aktivistáival.

A WRC-TV nevű washingtoni televíziós csatorna arról számolt be, hogy négy embert szúrt sebekkel kórházba szállítottak, a rendőrség Twitter-üzenetben pedig

23 személy őrizetbevételét jelentette be.

A Reuters hírügynökség helyszíni beszámolói szerint az elnököt támogató tüntetők között feltűntek a Stop the Steal (Állítsd meg a lopást) nevű csoport tagjai is, akik a szerintük elcsalt november 3-i elnökválasztás nyomán jöttek létre, valamint a Proud Boys (Büszke Fiúk) nevű csoport. Az utóbbiak éjjel a Fehér Ház közelében összecsaptak az Antifa, illetve a Black Lives Matter (BLM, Fekete életek számítanak) mozgalom tagjaival. Az AP hírügynökség szerint a Proud Boys csoportjából többen golyóálló mellényt viseltek.

A tüntetők egyebek közt a "Még négy év!" jelszót skandálták, ezzel utalva arra, hogy Donald Trumpot tekintik az elnökválasztás győztesének.

Trump Twitter-üzenetben közölte,

nem tudott a gyűlésről, de örömét fejezte ki.

Minnesota, Nebraska és Alabama államokból szintén Trump melletti szimpátiatüntetéseket jelentettek.

A tüntetésekre azután került sor, hogy pénteken az amerikai Legfelsőbb Bíróság elutasította Texas állam keresetét, amellyel Joe Biden demokrata párti jelölt győzelmét akarta érvényteleníteni az elnökválasztáson négy tagállamban. Texas azzal érvelt, hogy Georgiában, Michiganben, Pennsylvaniában és Wisconsinban tömeges csalást követtek el.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×