eur:
392.82
usd:
366.21
bux:
66887.49
2024. április 25. csütörtök Márk
Fekete kereszteket festettek a brazil zászlóra a koronavírus-járvány áldozatainak emlékére egy tüntetésen Brazíliavárosban 2020. május 20-án. A tüntetők Jair Bolsonaro brazil elnök koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedései ellen tiltakoztak. Előző nap Brazíliában először haladta meg az ezret az egy nap alatt elhunytak száma.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Joedson Alves

Nagyon nagy a baj Brazíliában

Négy hónapos csúcson a járvány tombolása.

Négy hónapja nem volt olyan magas a napi új fertőzöttek száma Brazíliában, mint ahogy keddről szerdára alakult: több mint 53 ezer esetet jegyeztek fel - adta hírül a latin-amerikai ország egészségügyi minisztériuma.

Legutóbb augusztus közepén volt ennél is magasabb a szám.

A ragály miatt ugyancsak 24 óra alatt, szerdára 836-an haltak meg, velük csaknem 180 ezerre emelkedett a járvány áldozatainak száma Brazíliában. Ennél többen a világon eddig csak az Egyesült Államokban és Indiában haltak meg a ragály miatt.

A 210 millió lakosú országban a bizonyítottan fertőzöttek száma valamivel 6,7 millió felett van.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×