eur:
393.75
usd:
365.18
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Csodagyerek - ötezer jelölt közül választották ki a legkülönlegesebbet

Először választotta meg az Év Gyermekét az amerikai Time magazin.

Mintegy százéves történetében először megválasztotta az Év Gyermekét az amerikai Time magazin, 2020 legbefolyásasobb gyermekének egy televíziós műsort is szentel péntek este.

A 15 éves coloradói Gitanjali Raót, egy tudóst és feltalálót választották ki több mint ötezer jelölt közül, a fiatal lány olyan problémákra keres választ technológiai újításokkal mint a vízszennyezés, vagy az ópiátfüggőség.

A televíziós műsorban Angelina Jolie színésznő, rendező készített interjút Raóval, aki beszélt más diákok mentorálásáról és arról a céljáról, hogy "létrehozza fiatal újítók globális közösségét a világ problémáinak a megoldására".

"A diákok, akikkel együtt dolgozom, nem tudják, hol kezdjék. Úgy vélem, hogy ha megadjuk nekik azt a szikrát, amelyre azután építkezni tudnak, akkor az mindent megváltoztat. Ez azt jelenti, hogy eggyel több ember akar a világon előállni olyan gondolatokkal, amelyek megoldhatják a problémákat" - magyarázta.

Elmondta, hogy a közelmúltban érte el azt a célját, hogy 30 ezer diákot mentoráljon.

Az amerikai magazin 1927 óta választja meg a Év Emberét, aki egy befolyásos férfi, nő, csoport vagy elgondolás lehet, akit vagy amelyet címlapján mutat be. Nem az idei év az első, amikor kiskorút választott, tavaly az Év Embere Greta Thunberg svéd klímaaktivista volt.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×