eur:
392.49
usd:
365.97
bux:
66865.77
2024. április 25. csütörtök Márk
Koronavírus-vizsgálatot végző egészségügyi dolgozó várja következő páciensét az indiai Szrinagarban 2020. október 14-én. Az Egyesült Államok után Indiában van a világ legtöbb regisztrált vírusfertőzöttje.
Nyitókép: MTI/EPA/Farúk Hán

"Maradjotthon-kampányba" kezdett az Egyesült Államok

Közeledik a hálaadás, miközben egy hét alatt egymillió új fertőzöttet találtak.

Az amerikai járványügyi hivatal (CD) arra kérte csütörtökön az ország lakosságát, hogy hálaadás ünnepére, amikor általában sokat utaznak és családi találkozókat tartanak az emberek, ezúttal a koronavírus-járvány miatt maradjanak otthon. A hálaadás idén november 26-ára esik.

Az Egyesült Államokban az utóbbi egy hétben több mint egymillió új fertőzöttet regisztráltak - csak az utóbbi egy napban kétszázezret -, és szerte az országban az egyes államok különböző új kijárási korlátozásokat vezetnek be a járvány újabb hulláma miatt. Gavin Newsom kaliforniai kormányzó éppen csütörtökön jelentette be, hogy az állam legnagyobb részén este 10 órától hajnali 5-ig kijárási tilalom lesz egy hónapig.

A kormány bejelentette, hogy egy hónappal - december 21-éig - meghosszabbítják az utazási korlátozást Kanadába és Mexikóba. Az árufuvarozást nem akarják korlátozni, de a szárazföldi határokon csak azok a magánemberek léphetnek át, akiknek ez feltétlenül szükséges. A legtöbb európai ország nem fogadja az amerikai álampolgárokat, csak kivételes esetben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×