eur:
389.72
usd:
366.1
bux:
55376.1
2023. szeptember 22. péntek Móric
Vlagyimir Putyin orosz elnök év végi sajtóértekezlete Moszkvában 2019. december 19-én.
Nyitókép: Jurij Kocsetkov

Telefonon egyeztetett Putyin és Macron

Telefonon egyeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök és Emmanuel Macron francia államfő a hegyi-karabahi konfliktusról - tudatta szombaton a Kreml.

A két elnök súlyos aggodalmát fejezte ki az örmény és azeri erők közötti súlyos összecsapások miatt, valamint szíriai és líbiai harcosok jelenléte miatt a térségben. Az orosz elnöki hivatal tájékoztatása szerint az orosz elnök beszámolt francia kollégájának arról, hogy Moszkva milyen lépéseket tesz a tűzszünet végrehajtása érdekében, hogy a felek tárgyalásos úton rendezzék konfliktusukat.

Putyin és Macron világossá tette, hogy támogatják az összehangolt közvetítési kísérleteket, a többi között az Európai Biztonsági és Együttműködés Szervezet 1992-ben létrehozott, úgynevezett minszki csoportjában folyó egyeztetéseket a békés rendezés érdekében.

Hatodik hete folyik már a küzdelem Azerbajdzsán és az örmény erők között, a hivatalosan Azerbajdzsánhoz tartozó, de örmények lakta, és a kilencvenes évek háborúját követően örmény ellenőrzés alatt álló Hegyi-Karabah térségében. Az összecsapásokban legkevesebb 1000 ember meghalt, de a halálos áldozatok tényleges száma ennél valószínűleg sokkal magasabb.

Címlapról ajánljuk
Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Idén augusztusban az államkasszába 314 milliárd forint áfabevétel folyt be, ami 14,5 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi 368 milliárd forintos összeg - derült ki abból a részletes adatokból, amelyet a pénzügyminisztérium közölt az államháztartás augusztusi alakulásáról. A Portfolio elemzője azt mondta, hogy ezzel idén már negyedik hónapja csökkennek az áfabevételek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

A hét korábbi részében jelentős hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, amelyet részben az amerikai jegybank számlájára lehet írni, hiszen e heti kamatdöntő ülésén ugyan nem változtatott a kamatszinten a Fed, azonban szigorú üzeneteket küldött azzal kapcsolatban, hogy az infláció csak hosszú idő múlva csökkenhet a célszintre, így a korábban vártnál hosszabb ideig maradhatnak magasan a kamatok. A tegnapi jelentős esés után ma már inkább a megnyugvás jelei látszottak a tőzsdéken, de nem jött össze a pluszos zárás végül sem a főbb európai, sem az amerikai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×