INFORÁDIÓ
2023. május 28. vasárnap
Csanád, Emil

hegyi-karabah

2022.09.13. 11:42

Kiújultak az azeri–örmény harcok, Pasinján orosz segítséget kér

Fegyveres konfliktusok törtek ki éjszaka az örmény-azeri határon Hegyi-Karabah térségében, a felek egymást vádolják a helyzet újbóli elmérgesedéséért. Nikol Pasinján örmény miniszterelnök kedden telefonon egyeztetett Vlagyimir Putyin orosz és Emmanuel Macron francia elnökkel, valamint Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel és Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével.
2021.11.16. 18:25

Vlagyimir Putyintól kér védelmet Örményország

Örményország Oroszország segítségét kérte területi szuverenitásának megvédéséhez Azerbajdzsánnal szemben egy súlyos határ menti összecsapást követően – jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség.
2020.11.16. 16:56

Örmény kormányátalakítás jön a Hegyi-Karabahban kialakult helyzet nyomán

Felgyújtják a távozó örmény lakosok a házaikat, hogy ne kerüljenek az azeriek kezére. Azerbajdzsán az újabb karabahi háborút lezáró béke értelmében visszakapja azokat a földeket is, amelyek nem a helyi enklávé részei, de 25 éven át örmény kézen voltak. Az örmény miniszterelnök nem mond le, leváltotta a külügyminisztert. Az ellenzék tüntetést szervezett.
2020.11.10. 19:19

Hegyi-Karabah: egy dolgot tehet az örmény politika

Megállapodást írt alá a hegyi-karabahi fegyveres konfliktus lezárásáról Nikol Pasinján örmény miniszterelnök Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnökkel és Vlagyimir Putyin orosz államfővel. Örményországban zavargásokba fordult tüntetések kezdődtek a komoly örmény területveszteségeket rögzítő békemegállapodás ellen. A felháborodott emberek Jerevánban feldúlták a parlamentet és megverték a házelnököt, a miniszterelnököt pedig árulónak nevezték.
2020.11.10. 06:52

Hegyi-Karabah: Örményország megadta magát, az oroszok bevonultak, Jerevánban megverték a házelnököt

Megállapodást írt alá a hegyi-karabahi fegyveres konfliktus lezárásáról Nikol Pasinján örmény miniszterelnök Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnökkel és Vlagyimir Putyin orosz államfővel. A területre orosz békefenntartók vonultak be, de jönnek törökök is. Az örmény kormányfő a harci helyzettel indokolta lépését, azt mondta, nem volt más választása.
2020.11.07. 16:52

Telefonon egyeztetett Putyin és Macron

Telefonon egyeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök és Emmanuel Macron francia államfő a hegyi-karabahi konfliktusról - tudatta szombaton a Kreml.
2020.11.06. 11:27

Egész éjjel ágyúzták Hegyi-Karabah fővárosát is

Az azeri és a török erők egész éjszaka hevesen ágyúzták Hegyi-Karabah fővárosát, Sztepanakartet és Susi (Susa) városát, a támadásokban három civil meghalt - közölte péntek reggel a jereváni kormány mellett működő közös örmény-hegyi-karabahi tájékoztatási központ.
2020.10.26. 17:15

Máris lőttek az újabb tűzszünetnek Hegyi-Karabahban

Magyar idő szerint hajnal háromtól újabb humanitárius tűzszünet van érvényben Hegyi-Karabahban. Az amerikai külügyminisztérium szerint ebben állapodott meg Örményország és Azerbajdzsán az Egyesült Államokban folytatott intenzív tárgyalásokon. A felek azonban máris az alku megsértésével vádolják egymást.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018