INFORÁDIÓ
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla

hegyi-karabah

2020.11.16. 16:56

Örmény kormányátalakítás jön a Hegyi-Karabahban kialakult helyzet nyomán

Felgyújtják a távozó örmény lakosok a házaikat, hogy ne kerüljenek az azeriek kezére. Azerbajdzsán az újabb karabahi háborút lezáró béke értelmében visszakapja azokat a földeket is, amelyek nem a helyi enklávé részei, de 25 éven át örmény kézen voltak. Az örmény miniszterelnök nem mond le, leváltotta a külügyminisztert. Az ellenzék tüntetést szervezett.
2020.11.10. 19:19

Hegyi-Karabah: egy dolgot tehet az örmény politika

Megállapodást írt alá a hegyi-karabahi fegyveres konfliktus lezárásáról Nikol Pasinján örmény miniszterelnök Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnökkel és Vlagyimir Putyin orosz államfővel. Örményországban zavargásokba fordult tüntetések kezdődtek a komoly örmény területveszteségeket rögzítő békemegállapodás ellen. A felháborodott emberek Jerevánban feldúlták a parlamentet és megverték a házelnököt, a miniszterelnököt pedig árulónak nevezték.
2020.11.10. 06:52

Hegyi-Karabah: Örményország megadta magát, az oroszok bevonultak, Jerevánban megverték a házelnököt

Megállapodást írt alá a hegyi-karabahi fegyveres konfliktus lezárásáról Nikol Pasinján örmény miniszterelnök Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnökkel és Vlagyimir Putyin orosz államfővel. A területre orosz békefenntartók vonultak be, de jönnek törökök is. Az örmény kormányfő a harci helyzettel indokolta lépését, azt mondta, nem volt más választása.
2020.11.07. 16:52

Telefonon egyeztetett Putyin és Macron

Telefonon egyeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök és Emmanuel Macron francia államfő a hegyi-karabahi konfliktusról - tudatta szombaton a Kreml.
2020.11.06. 11:27

Egész éjjel ágyúzták Hegyi-Karabah fővárosát is

Az azeri és a török erők egész éjszaka hevesen ágyúzták Hegyi-Karabah fővárosát, Sztepanakartet és Susi (Susa) városát, a támadásokban három civil meghalt - közölte péntek reggel a jereváni kormány mellett működő közös örmény-hegyi-karabahi tájékoztatási központ.
2020.10.26. 17:15

Máris lőttek az újabb tűzszünetnek Hegyi-Karabahban

Magyar idő szerint hajnal háromtól újabb humanitárius tűzszünet van érvényben Hegyi-Karabahban. Az amerikai külügyminisztérium szerint ebben állapodott meg Örményország és Azerbajdzsán az Egyesült Államokban folytatott intenzív tárgyalásokon. A felek azonban máris az alku megsértésével vádolják egymást.
2020.10.09. 17:00

A kilencvenes évek óta nem volt ilyen súlyos a helyzet Hegyi-Karabahban

A bakui és a jereváni védelmi minisztérium közleményeiből ítélve a nemzetközi közösség minden erőfeszítése ellenére nem csitulnak a harcok Hegyi-Karabahban, és az áldozatok egyre növekvő száma is arról tanúskodik, hogy a kilencvenes évek karabahi háborúja óta – amikor is 30 ezer ember halt meg – nem sodródott ilyen súlyos válságba a Kaukázus puskaporos hordójaként emlegetett szakadár terület.
2020.10.04. 13:50

Örmény támadás érte Azerbajdzsán második legnagyobb városát

Vasárnap is dörögtek a fegyverek a Kaukázusban; azeri közlés szerint örmény támadás érte Azerbajdzsán második legnépesebb városát, míg örmény állítás szerint az azeriek ismét nehéztüzérséggel lőtték Hegyi-Karabah székvárosát, Sztepanakertet.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018