eur:
393.75
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Johnny Depp amerikai színész távozik pere újabb tárgyalási napja után a londoni legfőbb királyi bíróságról 2020. július 28-án. Depp rágalmazásért indított pert a The Sun brit napilap kiadói csoportja, a News Group Newspapers és a bulvárlap felelős szerkesztője, Dan Wootton ellen egy 2018-ban közölt cikkért, amely szerint a színész bántalmazta korábbi feleségét, Amber Heard amerikai színésznőt.
Nyitókép: MTI/EPA/Vickie Flores

Johnny Depp márpedig feleségverő

Első fokon elvesztette a Sun brit bulvárlap ellen rágalmazás miatt indított perét Johnny Depp amerikai filmszínész.

Az 57 éves filmsztár azért perelte be a Sunt, mert a lap "feleségverőként" írt róla. Depp azonban tagadta, hogy bántotta volna volt feleségét, a nála 23 évvel fiatalabb Amber Heardöt.

Depp ügyét júliusban, három héten át tárgyalták a londoni felsőbíróságon, ahol kevésbé hízelgő részletek láttak napvilágot a színészpár magánéletéről.

Az ügyben döntő bíró, Andrew Nicol hétfőn nyilvánosságra hozott ítélete szerint

a Sun az eljárás során bizonyította, hogy cikke "alapjában véve igaz volt".

A bíró leszögezte, hogy ítéletét az alperesek által felhozott 14 incidens vizsgálata és a felperes által előterjesztett, eltúlzott állítások figyelembe vételével hozta meg.

Amber Heard ügyvédje szerint az ítélet nem jelent meglepetést annak, aki figyelemmel kísérte a bírósági tárgyalást.

Johnny Depp jogi képviselője, Jenny Afia ugyanakkor "perverznek és elképesztőnek" nevezte az ítéletet, és azt mondta,

az ítélet "olyannyira hibás, hogy nevetséges lenne, ha Depp nem fellebbezné meg".

A Sun szóvivője köszönetet mondott Heard "bátorságáért", és hangsúlyozta, hogy a lap húsz éve áll ki a családban elszenvedett erőszak áldozatai mellett.

A nagy feltűnést keltő londoni perben

a színésznő azt mondta, hogy halálosan félt férjétől, aki ordítozott vele, rugdosta, sőt fojtogatta.

Depp ugyanakkor azt állította, hogy Amber Heard volt az, aki erőszakra ragadtatta magát, a színész ügyvédje pedig "megrögzött hazudozónak" nevezte a színésznőt.

Senki sem vitatta viszont, hogy Johnny Depp újra és újra drog- és alkoholproblémákkal küszködött, ezt maga a filmsztár sem tagadta.

Depp és Heard a 2011-ben bemutatott Rumnapló című film forgatásán ismerkedett meg, a pár 2016-ban, 15 hónapig tartó házasság után vált el.

Johnny Depp rágalmazási pert indított az Egyesült Államokban is az állítólagos bántalmazások ügyében, ott azonban közvetlenül exfelesége ellen, aki az általa átélt erőszakról beszélt a Washington Post című lapnak, bár anélkül, hogy megnevezte volna a volt férjét.

A per – és ezzel jóhíre – elvesztése fényes filmes karrierje derékba törésével fenyegeti a filmsztárt, akinek emellett állnia kell a jogi eljárás több millió fontra tehető költségét és a volt feleségének megítélt esetleges jóvátételt is.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×